ERDOĞAN, MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ KAYSERİ’Yİ DE ÖRNEK GÖSTERDİ

ERDOĞAN, MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ KAYSERİ’Yİ DE ÖRNEK GÖSTERDİ

BÜYÜKKILIÇ: “KAYSERİ 6 BİN YILLIK TARİHİYLE ADETA AÇIK HAVA MÜZESİDİR”

Kayseri’nin örnek belediyeciliğinin yanı sıra 6 bin yıllık tarihi ve kültürel geçmişe sahip örnek bir turizm şehri olarak anılması için gayret gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi farklı medeniyetlere beşiklik yapmış Kayseri’miz adeta bir açık hava müzesidir. Kayseri 6 bin yıllık tarihi geçmişiyle görülmeye değer bir şehir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 'Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019-2020 Özel Ödülleri Töreni'nde Kayseri’yi de örnek göstererek, tarih boyunca medeniyetlerin kavşağında yer alan Türkiye'nin, tek başına bir değer olan İstanbul'un yanında, Hatay'dan Kayseri'ye, Ürgüp'ten Hasankeyf'e, Efes'ten Hattuşaş'a kadar farklı medeniyetlere beşiklik yapmış yerlere sahip olduğuna dikkat çekti.

KAYSERİ’MİZ ADETA AÇIK HAVA MÜZESİ GİBİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bir yandan Kayseri’nin proje ve yatırımları ile ilgili görüşmelere devam ederken bir yandan şehrin tarihi ve kültürel zenginliği ile turistik yönünü tüm dünyaya göstermek için birçok çalışmalar yapıyor. Kayseri’nin eşsiz güzelliklerinin ulusal ve uluslararası platformda her zaman yer alması gerektiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu: “Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi farklı medeniyetlere beşiklik yapmış Kayseri’miz adeta açık hava müzesi gibidir. Cumhuriyet Meydanımızın etrafı farklı medeniyetlere ait eserlerle doludur. Gezip görülmeye değer öyle güzel müzelerimiz var ki, Kayseri Arkeoloji Müzemiz başta olmak üzere Selçuklu Müzemiz tarihi Kayseri Lisesi'nde yer alan Milli Mücadele Müzemiz ve Güpgüpoğlu Etnoğrafya Müzemiz bunlardan bazılarına örnektir. Memleketimizle gurur duyuyoruz. Kayseri’nin incisi Erciyes’imiz, dünyada, özellikle Avusturya, İsviçre, Fransa gibi ülkelerde çok büyük ve meşhur kayak merkezleri olmasına rağmen ISO standartlarını dünyada ilk alan kayak merkezinin olması bizlere ayrıca gurur veriyor.  Kapuzbaşı Takım Şelalemiz, doğa harikası olan Sultan Sazlığımız, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Koramaz Vadi’mizle Anadolu’da ticaretin ilk başladığı yer olan 6 bin yıllık geçmişe sahip Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü gibi değerlere sahip olmamız bizim en önemli güzelliklerimizdendir. Tescilli tarihi eserlerimiz, 7,5 milyon yıllık fosillerle doğa tarihindeki zenginliğimiz ise Kayseri’yi görülmeye değer bir şehir kılıyor” dedi.

DÜNYANIN İLK TIP EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ MEDRESE KAYSERİ’DE

Kayseri’nin turizmi çok önemseyen bir şehir olduğunu ve özellikle sağlık turizminde iyi bir altyapıya sahip olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Dünyanın ilk tıp eğitiminin verildiği ve bir anlamda bilinen ilk tıp fakültesi olan Gevher Nesibe Medresesi 800 yıl önce şehrimizde kuruldu. Şehrimizde, Kayseri Şehir Hastanesi, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yanı sıra kamu ve özel sektöre ait çok sayıda hastaneye ve sağlık sektörünün her alanında gelişmiş bir altyapıya sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle şehrimizde açılan Şehir Hastane’mizin Pandemi süresince ne denli önemli olduğunu da gördük. Allah razı olsun” dedi.

Kayseri’yi turizm anlamında marka bir şehir yapmak için daha da fazla çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Büyükkılıç, turizmde şehir olarak çok daha iyi yerlere geleceklerini, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kayseri’nin tatlarını, kültürlerini ve uyumunu herkese göstereceklerini vurguladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"

MÜSİAD Kayseri üyeleri iftarda buluştu

3 katlı binada çıkan yangın korkuttu

Başkan Büyükkılıç'tan çocuk kreşi müjdesi