Erciyes’in zirvesinde sanatlarını konuşturdular

Erciyes’in zirvesinde sanatlarını konuşturdular

Kayseri’de kuaförler, 3 bin 400 metre yükseklikte Kayseri’yi simgeleyen lezzetleri ve simgeleri saçta buluşturdu. Erciyes Dağı'nda mesleğini icra eden kuaförler birbirinden farklı modellerle sanatlarını konuşturdu.
Artistik Kuaförler Derneği üyesi 13 kuaför, Erciyes AŞ ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Kayseri’ye özgü lezzetleri ve simgeleri saçta buluşturdu. Erciyes'in 3 bin 400 metre rakımındaki Ottoman'da mesleğini icra eden kuaförler, mantı, katmer, Erciyes Dağı, sucuk gibi Kayseri’ye özgü simgeleri mankenlerin kafasına işledi. Güzel görüntülere sahne olan etkinlikte, kuaförler Erciyes'te mesleklerini yapmanın tadını çıkardı. Mesleklerinin saygınlığını artırmak için ve farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik yaptıklarını dile getiren Artistik Kuaförler Derneği Başkanı Murat Duman, Erciyes’in zirvesinde saç yapmanın çok güzel olduğunu söyledi. ‘Erciyes’in zirvesi mesleğimizin zirvesindeyiz’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Duman, “Burada profesyonel arkadaşlarımızla bir araya geldik. Konseptler hazırladık. Birbirinden değerli arkadaşların mankenlerinde hepsinin emeği var. Sanatlarını konuşturdular. Erciyes’in zirvesinde saçlarını yaptık. Zirvede saç yapmak çok güzel. Daha önce Kayseri’de olmamış bir şeyi biz gündeme getirmek istedik. Mesleğimizi biraz daha hareketli bir hale getirmek istedik. Saygınlığını artırmak istedik. Bizden sonrakiler de örnek alsın. Daha güzel şeyler yapsınlar diye arkadaşlarla toplandık, böyle bir istişarede bulunduk. Konseptlerimiz içerisinde Erciyes Dağı'mız var. Karlar prensi var. Yağlı katmerimiz var, daha sonra Kayseri mantımız var. Burada kayak yapan bir arkadaşımız var. Burada bütün kesime ayak uydurmak istedik. Güzellik salonlarını, erkek ve bayan kuaförlerini buraya getirdik. Birlik ve beraberlik ruhuyla Erciyes’in zirvesine gelip, burada sanatımızı konuşturduk. Sloganımızın ismi ‘Erciyes’in zirvesinde, mesleğimizin zirvesindeyiz'. Bu imkanı bize sağlayan Başkan Memduh Büyükkılıç’a ve Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kartpostallık Erciyes modeli
Mankenine Erciyes Dağı modelini yapan kuaför Funda Karaaslan da, "Bugün Erciyes Dağı’nı yapıp, eteklerine doğru inen o yeşilliği yapmak istedim. Erciyes’in zirvesinden bembeyaz karlarla eteklerine inan yeşilliği anlattım. Zevkliydi ve zordu tabii ki, günlerce uğraştık ama çok keyifliydi. Ben yaparken çok keyif aldım. Bundan sonraki konseptlerde de inşallah devam edeceğiz” diye konuştu.

"Saça işlediğimiz her şey gerçek”
Mankeninin saçına Kayseri’nin yöresel lezzeti olan mantıyı işleyen kuaför Burçin Dağlar, “Bugün Kayseri’nin yöresel lezzeti olan mantımızı hazırladık. Mantımız el sıkımı, kendimiz sıktık. Yoğurdumuz gerçek. Her şeyi gerçek bir şekilde hazırladık. Burada olmaktan çok mutluyuz. Ben buna 1 aydır uğraşıyorum. Önce tabağı nasıl yerleştireyim, saçı nasıl yapayım, mantıyı nasıl tutturayım diye düşündüm. 1 aydır bu model için uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı