Diyabet hastası çocuklara ücretsiz sensör

Diyabet hastası çocuklara ücretsiz sensör

Valilik,  Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Hayırsever Abdullah Keskinkılıç iş birliği ile ilimizde yaşayan Tip1 Diyabet hastası çocuklara ücretsiz  iğnesiz sensörlü ölçüm cihazı dağıtıldı.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen iğnesiz sensörlü ölçüm cihazı dağıtım törenine, Vali Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğg. Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğg.Yüksel Yiğit, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kurtuluş Karamustafa, Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, Mehmet Sadık Tunç, Şenol Esmer, , ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Hayırsever Abdullah Keskinkılıç ve aileler katıldı.                                   

Törende konuşan Vali Çiçek ilimizin hayırseverler şehri olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti  “Bir aydır Kayseri'deyim. Ben Kayseri'ye gelirken demişlerdi ki; Ne kadar şanslısın hayırseverlerle dolu bir kente gidiyorsun. Belediye Başkanlarının, Vali ve Kaymakamları hiç kırmadığı, en ufak bir şeyde elini taşın altına koyan insanlarla dolu bir kente gidiyorsun. Bundan dolayı çok şanslısın demişlerdi. Ben de bundan dolayı çok mutlu ve heyecanlı bir şekilde bu kente geldim. Göreve başladığımda, 10 yaşında bir kardeşimiz; ‘Vali amca ben Tip 1 Diyabet hastasıyım. Elim günde 6 kere deliniyor ve canım çok yanıyor, uykudan uyanıyorum, annemin her gece uykudan uyanmasına da gönlüm razı olmuyor. Bununla ilgili bir çalışma yapar mısınız’ diye sosyal medyadan bir mesaj yollamıştı. Kayseri Büyükşehir Belediyemiz, Kayserililer o kadar büyük yatırımlar yaptılar ki, burada da taşın altına elini koyacaklardır. Kayseri'nin ve Kayserililerin olduğu yerde hiç kimse sahipsiz değildir.”                                               

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç’ta minik yüreklerin yüzünü güldürmenin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu  “Gülün dikeninden sakındığımız, göz bebeğimiz çocuklarımızı acı veren iğnelerden kurtarmak için Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve bizim olmazsa olmaz paydaşlarımızdan olan hayırseverlerimizle bir araya gelerek, Diyabet Tip 1 hastası çocuklarımıza iğnesiz şeker ölçüm cihazı dağıtıyoruz. Onların yüzünü güldürmek bizlerin de görevlerimizden birisidir.”                                                      

Törene katılan protokol üyeleri konuşmaların ardından Tip1 Diyabet hastası çocukların ailelerine hayırsever Keskinkılıç ailesince temin edilen sensörlü ölçüm cihazlarını dağıttılar.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı