Develi'nin Manevi Mimarı İslamoğlu Anıldı

Develi

Develi'nin yetiştirdiği en önemli ilim adamlarından Hacı Ahmed İslamoğlu; vefatının 7. sene-i devriyesinde anmak ve anlamak adına düzenlenen panelle anıldı.
Develi Kaymakamlığı, Kayseri Üniversitesi, Develi Belediyesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ahmed İslamoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen 'Develi’nin Manevi Mimarlarından: Hacı Ahmed İslamoğlu' paneli, Develililerin yoğun ilgisiyle yapıldı. Develi Kaymakamı Yusuf Turan, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Toker, ilçe protokolü ve Develililer’in katıldığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda daha sonra merhum Hacı Ahmed İslamoğlu Hoca’nın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi sunuldu. Kayseri Üniversitesi Develi İslami İlimler Fakültesi Dekanı hemşerimiz Prof. Dr. Lütfullah Cebeci’nin başkanlık yaptığı panelin panelistleri, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Erciyes Üniversitesi Kıraat Ana Bilim Dalı Öğreti Üyesi Doç. Dr. Abdullah Benli, merhum hocamızın oğlu Hafız Bahaddin İslamoğlu ve İmam Hatip Abdurrahman Yılmaz oldu. Prof. Dr. Lütfullah Cebeci’nin açılış konuşmasıyla başlayan panelde ilk sunumu merhum hocanın oğlu Hafız Bahaddin İslamoğlu yaparak Hacı Ahmed İslamoğlu'nun ev hayatı ve ilme verdiği önem hakkında hayatından kesitler anlattı. Merhum Hacı Ahmed İslamoğlu ile 40 yıllık bir tanışıklığı olduğunu ve hayatında derin izler bıraktığını belirterek konuşmasına başlayan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz sunumunda nerhum Hacı Ahmed İslamoğlu’nun Develi’nin dindarlaşmasındaki rolünden ve öneminden bahsetti. Develi’de 6 yıl öğrencilik yaptığını ve sohbetini 6 kere geçirmediğini belirten ve Hacı Ahmed İslamoğlu Hoca’yı babası kadar sevdiğini belirten Erciyes Üniversitesi Kıraat Ana Bilim Dalı Öğreti Üyesi Doç. Dr. Abdullah Benli sunumunda merhumun Peygamber sevgisinden kaynaklı sünnete bağlılığı hakkında bilgiler vererek hatıralarını anlattı. Panelin son sunumunu Kozan’dan gelen İmam Hatip Abdurrahman Yılmaz yaptı. Merhum Ahmed İslamoğlu Hoca’nın hem ilmi müktesebata hem de İslam’ı en güzel şekilde temsiliyete sahip olduğunu belirten Yılmaz, kendi hayatına etki ettiği güzel örnekleri ve sözleri hakkında örnekler verdi.
İlçe protokolünün panelistlere plaket ve teşekkür belgesi takdimi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından 'Develi'nin Manevi Mimarlarından: Hacı Ahmed İslamoğlu' paneli sona erdi.


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”