Develililer iftarda buluştu

Develililer iftarda buluştu

Develililer Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğince verilen iftar yemeğinde il merkezinde yaşayan Develililer buluşup hasret giderdi. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ında iştirak ettiği iftar yemeğinde birlik – beraberlik mesajları verildi.

Develililer Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından tertiplenen iftar yemeğinde şehir merkezinde  yaşayan Develili vatandaşlar bir araya geldi. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri Develililer Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Arslan, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri ve Develili vatandaşların iştirak ettiği yemek sorası konuşan Dernek Başkanı İsmail Arslan, ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin hatırlanması gerektiğini  vurgulayarak şunları kaydetti  "İnsanlara huzur ve esenlik getiren manevi atmosferi en yoğun şekilde yaşatan bu ay hepimizin kendi adına bir değerlendirme yapmasına da vesile olacaktır. Hayatın hızlı ve karmaşık koşturması içerisinden sıyrılarak, bir ay boyunca da olsa süküneti ve huzuru bulmaya çalışmalıyız. Yüce kitabımız Kur'an'ın inmeye başladığı, camilerin tıklım tıklım dolduğu bu güzide zaman dilimini en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Durumu iyi olmayanların, düşkünlerin, düşmüşlerin, başkasına muhtaç olanların hatırlanmasını sağlamalıyız. Ramazan ayı merhametin ve yardımlaşmanın doruk noktaya ulaştığı eşsiz bir zaman dilimidir. Sadece yeme içmeyi durdurma değil, sabrın da önemli bir özellik olarak hayatımızın içerisine girdiği bir andır. Günümüz insanlarının birçok problemle karşı karşıya oldukları bilinmektedir. Bu sıkıntılardan bir ay bile olsa sabır ve şükür ile kurtularak manevi hazzı yaşamalı ve yaşatmalıyız. Bu duygu ve düşünceler ile Mübarek Ramazan ayının huzur ve mağfiret ortamının ülkemize, bütün İslam alemine yansımasını, kardeşlik anlayışının her yanı sarmasını, kan, gözyaşı ve savaşların son bulmasını Allah'tan niyaz ediyorum" 

Develi Belediye Başkanı Cabbar’da konuşmasında ramazan ayında bizler kadar şanslı olmayan sıkıntı içindeki din kardeşlerimiz olduğunu hatırlatıp, dualarımızda onlara da yer verilmesi tavsiyesinde bulunarak şöyle konuştu   "Bizler şuanda burada huzurlu bir şekilde iftarımızı aştık ama dünyanın birçok yerindeki kardeşlerimiz bizim gibi şanslı değiller. Onlar bombaların altında, belki de sıkıntı içerisinde oruçlarını açtılar. İşte dualarınız da o kardeşlerimize de yer vermenizi istiyorum. Bizler sizlerin dua ve destekleri ile 8 yıldır güzel ilçemiz Develimize hizmet etmeye gayret ediyoruz. Amacımız daha güzel bir Develiyi çocuklarımıza ve yarınlarımıza emanet edebilmektir. Bunun içinde var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah 2022 yılında da kentsel dönüşüm, terminal ve meydan gibi büyük projelerle Develimizi daha güzel yarınlara taşımak adına çalışmalarımız olacak"


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor