ÇOCUKLARI PKK´NIN DAĞ KADROSUNA

ÇOCUKLARI PKK´NIN DAĞ KADROSUNA

GÖTÜRÜRKEN YAKALANAN SANIĞA 7.5 YIL HAPİS

İstanbul´dan Van´a, oradan da PKK´nın dağ kadrosuna katılmak üzere 18 yaşından küçük 3 çocuğu götürürken Kayseri´de yakalanan sanığa ´terör örgütü üyesi´ olma suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Tutuksuz sanık, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuksuz sanık N.Ş. ile suça sürüklenen çocuk F.S. İstanbul, Bakırköy Adliyesi´nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilirken, suça sürüklenen çocuk B.S. ile M.G. ise duruşmaya katılmadı.
Sanık N.Ş.´nin 5 Kasım 2015´te İstanbul´da HDP binasına giden ve PKK´ya katılmak istedikleri iddia edilen 18 yaşından küçük 3 çocuğun otobüs biletlerini aldığı iddia edildi. Van´a gitmek üzere İstanbul´dan şehirlerarası otobüs ile yola çıkan F.S., B.S., M.G. ve N.Ş. Kırşehir´de mola verdi. Kırşehir, Mucur´da mola esnasında PKK´nın dağ kadrosuna katılmaktan vazgeçen B.S. kaçtı, F.S. de polis ekiplerine giderek durumu bildirdi. Şahıslar hakkında ´silahlı terör örgütüne üye olma, örgüte bilerek isteyerek yardım etme´ suçundan dava açıldı.
Sanık N.Ş., mahkemede sorgu ve savunmasında, "Mahkeme heyetinizi saygıyla selamlıyorum. Bir mağduriyet ve yanlış anlaşılma var. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık N.Ş.´ye ´terör örgütü üyesi olma´ suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verirken, suça sürüklenen çocuklara ise beraat verdi. Tutuksuz sanık N.Ş., tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Haber Kaynak : İHA

Akü hırsızları önce kameraya, sonra polise yakalandı

Elindeki kurusıkı tabanca ateş alınca yaralandı

Park halindeki otomobil kayarak aşağı uçtu

10 ayrı suçtan aranan suç makinesi yakalandı

Kayseri’de hapis cezası bulunan 132 kişi yakalandı

KOM'dan kaçakçılara darbe

Kayseri'de 1 haftada 5 kişiye terörden işlem yapıldı

Zehir taciri polisten kaçamadı

Duramayan tır, 5 aracı biçti: 9 yaralı

Yolcu treni ile hemzemin geçitte çarpışan otomobil devrildi: 1 yaralı

Otomobil belediye otobüsüne çarptı: 4 yaralı

Avukata saldıran kadına 14 yıl 14 aya kadar hapis cezası talebi

84 polis ile aranan şahıslara operasyon

Saklandığı yerde yakalandı

Kazada savrulan araç ters döndü: 3 yaralı

Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı