Çocuk Kütüphanesi'nde 'Yerli Malı Haftası' kutlandı

Çocuk Kütüphanesi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu’nda minikler, Yerli Malı Haftası’nı kutladı. Yerli ürün kullanmanın önemine dikkat çekilen etkinliği çocuklar çok sevdi.
Büyükşehir belediyesi, ülke genelinde her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası etkinlikleri çerçevesinde Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu’nda Yerli Malı Haftası’nı kutlayarak, miniklere yönelik birbirinden farklı etkinlikler düzenledi. Etkinlikte minikler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Ayrıca çocukların yerli tüketimin bilinçli olarak artması amacıyla bir pano da hazırlandı. Çocuklar yerli ürünleri tanırken, hepsiyle tek tek fotoğraf çekindiler. Büyükşehir Belediyesi Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu’nun sorumlusu Özden Topçu, büyükşehir belediyesi olarak, özel günlerde farkındalık ortaya koymak için çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Yerli Malı Haftası için de çocuklara yerli tüketim hakkında bilinç aşılamak amacıyla etkinlikler düzenlediklerini ve kapsamlı bir pano hazırladıklarını ifade eden Topçu, şöyle konuştu;
"Burada her hafta farklı etkinlikler düzenliyoruz. Ayrıca özel günlerde birçok çalışmalar yaparak faaliyet gösteriyoruz. Öğretmenlerimiz 3 alanda teknoloji, yöresel ve gıda alanında güzel bir pano hazırladılar ve bununla alakalı birçok etkinlik düzenlediler. Bugün kalabalık bir grubumuz hem kütüphanemizi tanımaya hem de Yerli Malı Haftası için düzenlenen ve hazırlanan etkinliklere katıldılar. Kurduğumuz stantta yöresel lezzetleri de tanıdılar.”
Topçu, Büyükşehir Belediyesi olarak bu özel günlere çok dikkat ettiklerinin altını çizerek; "Farkındalık olsun diye etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklara yerli tüketim hakkında bilinç aşılamak istedik ve bu yüzden de geniş bir pano hazırladık” dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”