Çocuk bayramı coşku ile kutlandı

Çocuk bayramı coşku ile kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102. yıldönümü yurt genelinde coşkuyla kutlandı.  Pandemi sürecinde yasaklı geçen iki yılın ardından yeniden eski coşkularına kavuşan minik yürekler  rengarenk kıyafetler içinde bayramın keyfini çıkardılar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile ilimizde gerçekleştirilen kutlama törenleri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik öncülüğünde Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile öğrencilerden oluşan heyetin Cumhuriyet Meydanı’nda ki  Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulunmaları ile start verdi.         

Çelenk sunumun ardından kutlamalara Besime Özderici İlkokulu’nda devam edildi. Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Şükrü Dursun, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.                                                                                              

İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik günün anlam ve önemine dair yaptığı değerlendirmede çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, faydalı ufuklara yönlendirmenin  en temel görevleri olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti “23 Nisan 1920’de kurulan yüce meclisimiz millet iradesinin tek yürek olarak tecelli ettiği, her kesimden, görüşten, bakış açısından insanımızın temsil edildiği yer olması açısından oldukça anlamlı ve değerlidir. Çocuklar bir millet için en önemli hazinedir. Her çocuğumuz doğumundan itibaren bu şanlı milletin bir ferdidir. Bu milletin şan ve şerefini koruyacak, geleceğini inşa edecek ve şekillendirecek yegane kıymettir. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, faydalı ufuklara yönlendirmek en temel görevlerimizden birisidir”      

Kutlamalar kapsamında okul öğretmenlerince oluşturulan erkek halk oyunları ekibinin takım elbiselerle sergiledikleri  gösteri protokol üyelerinden tam not alırken çocuk bayramına yetişkin bir katkı olarak göz doldurdu.                                               

Geleceğin büyükleri minik yürekler bayramlarını türlü gösterilerle coşku içinde kutlayıp, pandemi sürecinde kapalı kaldıkları iki yılın acısını çıkardılar.               

İlimizdeki  bir çok okulda olduğu gibi Ahmet Yesevi İlkoklu’nda da bayram coşkusu minik yüreklerin coşkusu ile anlamına ulaşırken okulda eğitim gören bir grup öğrencinin başlarının üzerinde ‘Beni Duy’ yazılı slogan ve işaret dili ile seslendirdikleri ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısı dezavantajlı çocuklarında unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.                                      

Yine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesi ile Çevre,  Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce Mimar Sinan Parkında gerçekleştirilen ‘Çevre ve Çocuk Şenliği’ de yarının büyüklerinin kendilerine armağan edilen ve dünyada tek olan çocuk bayramına ayrı bir güzellik kattı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti