ÇİFTÇİLER KURAKLIKTAN ENDİŞELİ

ÇİFTÇİLER KURAKLIKTAN ENDİŞELİ

Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş: "Haziran 2016 Tarihinden Bu Yana Yağmur Yağmadı"

Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, Kayseri´deki kuraklığın çiftçileri endişeye düşürdüğünü söyleyerek, "Çiftçilerimiz zor durumdadır" dedi. 
Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Aylık Toplantısı, 10 ilçe ziraat odası başkanının katılımıyla düzenlendi. Kocasinan Ziraat Odası´nda düzenlenen toplantıda konuşan Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, terör saldırılarını kınadı. Hiçbir terör örgütünün Türkiye´den bir çakıl dahi koparamayacağını kaydeden Güneş, "15 Temmuz darbe girişiminde vatan haini FETÖ denen alçak tarafından asker üniforması giyen teröristler ülkemize bir saldırı yaptı. Biz başından beri çiftçiler ve ziraat odaları olarak bunu kınadık ve bayrağımızın, Cumhurbaşkanımızın ve bayrağımızın yanında yer aldık. Demokrasi nöbetlerinde hep meydanda bulunduk. Ziraat odaları olarak ülkemize yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Ülkemizi bölmeye çalışanların hevesleri kursağında kalacak. Bizler birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Her zamanda devletimizin ve milletimizin yanında yer alacağız. Ülkemizden bir çakıl taşı bile koparamayacaklar ve birliğimizi bozamayacaklar" ifadelerini kullandı.
Kayseri´de kar yağışının olmadığına dikkat çeken Başkan Güneş, kuraklıktan endişe duyduklarını belirtti. Güneş, şunları söyledi:
"Kayserimizdeki kuraklık bizi endişeye düşürüyor. Diğer illerde yağmur ve kar var ama Kayseri´de kuraklık devam ediyor. 2016 yılının Haziran ayından beri yağmurda yağmadı. Çiftçilerimiz biraz zor durumdadır. Bununla ilgili olarak çalışmalarımızı da yürütüyoruz. TARSİM kuraklıkta bu sene sadece hububatta buğdayı aldı. Buğday haricinde hiçbir ürünü almadı ve meyveciliğinde alanını çok genişletmedi. Bizim kıraçta ürettiğimiz ürünlerin mutlaka sigorta kapsamına alınması lazımdır. İnşallah kapsam genişler ve bizde bundan faydalanırız. En büyük hayalimiz TARSİM´in kapsamının genişletilmesidir. İnşallah ilgiler ve devlet büyüklerimiz buna bir çare bulurlar. Bilindiği üzere ilimizde et balık kurumu yok. Bunu defalarca dile getirdik ve halen onunla ilgili bir çalışma yapılmadı. Türkiye´de en çok canlı hayvan kesiminin yapıldığı il Kayseri ama et balık kurumu kombinemiz yok."


Haber Kaynak : İHA

"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık