Çiçek ve Büyükkılıç Kaymek’in yıl sonu programı

Çiçek ve Büyükkılıç Kaymek’in yıl sonu programı

Vali Gökmen Çiçek ve  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç  2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı KAYMEK Yıl Sonu Programı’na katıldı. Başkan Büyükkılıç, gerek merkezde gerekse 16 ilçede KAYMEK’in ses getirdiğine dikkat çekerken, Vali Çiçek’de “Kayseri’ye deli gibi âşık olan Memduh Büyükkılıç’a çok şey borçluyuz” ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi’nin kentte mesleki eğitim ve kursların öncü kuruluşu KAYMEK A.Ş. yoğun bir eğitim-öğretim yılını daha geride bıraktı. KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde yıl boyunca 4’üncü sınıftan 12’nci sınıf ve mezun gruplara kadar olan öğrencilere akademik ders takviyeleri, sınavlara hazırlık kursları, etüt ve soru çözümleri, deneme sınavları, akıl oyunları, kulüp faaliyetleri, öğrenci koçluğu, yarışmalar, seminerler, sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirdi. Bu kapsamda 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı, KAYMEK Yıl Sonu Programı gerçekleştirildi. Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde ki KAYMEK Gençlik Merkezleri Eğitim-Öğretim Yılı Kapanış Programı’na Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Vali Gökmen Çiçek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Kaya, Türk Kızılay Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli, Genel Sekreter Yardımcıları Serdar Öztürk ve Ali Hasdal ile daire başkanları, KAYMEK eğitmenleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Vali Gökmen Çiçek, tören alanında Türk bayrakları, halk oyunları ve mehteran marşları ile karşılandı.             

Program öncesi, Başkan Büyükkılıç ve Vali Çiçek, Değer Gençlik Merkezi ile Robotik Kodlama Atölyesi’nin yıl boyunca hazırladığı ve programda sergilenen ürünleri ilgiyle inceledi. Mehteran gösterisi ile başlayan programda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğrenci Muhammed Yasir Doğanay tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleşti.       

Programda konuşan Başkan Büyükkılıç, “Bu gençler bir harika, alnınızdan öpüyorum. İyi ki varsınız, bizleri bir araya getiren KAYMEK’imizin kıymetli yöneticilerine, genel sekreter yardımcımıza teşekkür ediyorum” değerlendirmesinde  bulunup; teknofest gençliği vurgusu yaparak şunları kaydetti “Allah’a şükürler olsun, sizleri bir harfin içine sığdırmak isteyenlere inat, siz ‘biz teknofest gençliği, teknofest kuşağıyız’ diyorsunuz. Sizleri alkışlıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önem verdiği teknofest gençliği olarak sizleri alnınızdan öpüyoruz, iyi ki varsınız. Kayseri’mizde 21 tesisimizle, gerek merkezde gerek taşrada 16 ilçemizde KAYMEK her yerden ses getiriyor. Sizlerin sosyalleşmesi, kültürel, eğitim, sportif açıdan her türlü donanımla özgüven içerisinde olmanız için yöneticilerimiz gece gündüz demeden çırpınıyor. Değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum”       

Büyükşehir Belediyesi olarak uyum ve dayanışma içerisinde gece gündüz demeden çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ay yıldızlı bayrağımıza daha yukarı göndere çekmek için hep beraber el birliği ile çalışacağız. Her zaman sizlere yakışır bir Kayseri, sizleri bağrına basan bir Kayseri, sizlerin gurur duyduğu bir Kayseri ile buluşturmaya çalışacağız. Güvenerek sizleri bize teslim eden velilerimize özellikle teşekkür ediyorum. Değerler eğitimi dâhil, her türlü donanımla bu gençlerimizi buluşturmak, zamanlarını en güzel şekliyle değerlendirmek, onları ülkemizin geleceğine imza atacak şekilde hazırlamak için Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekibi olarak Sayın Valimizin talimatlarıyla, uyum ve dayanışma içerisinde bu çalışmaları yapıyoruz. Daha fazla yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.”                                             

Vali Gökmen Çiçek ise KAYMEK eğitim faaliyetlerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’ı alkışladığını belirterek şu konuların altını çizip;  uyuşturucu ile mücadeleye de ayrı bir parantez açtı ve uyuşturucu ile mücadelede Büyükkılıç ve KAYMEK’in katkısına dikkat çekerek, şu bilgileri paylaştı “Uyuşturucu ile mücadelede emniyetimiz inanılmaz işler yapıyor. Rekor yakalamalar yapıyor. Gençlerimizi zehirlemek isteyen alçakları saklandıkları yerlerde kıskıvrak yakalıyoruz, layık oldukları yerlere, kodeslere tıkıyoruz. O alçakların gençlerimizi zehirlemesine izin vermiyoruz. Ancak eğer gençlerimizi uyuşturucudan bu sene bir önceki seneye daha fazla koruyabildiysek ki öyle görünüyor istatistikler, burada KAYMEK’e çok şey borçluyuz. KAYMEK’in kurslarına çok şey borçluyuz. KAYMEK’in spor kurslarına çok şey borçluyuz. Kayseri’ye deli gibi aşık olan Memduh Büyükkılıç’a çok şey borçluyuz. Yani KAYMEK’in her açtığı kurs sadece sosyalleşmeye katkısı olmuyor, sadece bizi daha kültürlü yapmıyor, gençlerimizi o alçakların elinden kurtarıyor. Gençlerimizi sporla, kültürle, sanatla buluşturarak kötü alışkanlıkların önüne geçiyor. Artık KAYMEK’in ünü Kayseri’nin dışına taştı. İyi ki KAYMEK var, iyi ki Kayseri Büyükşehir Belediyesi var.”     

Başkan Büyükkılıç, Vali Çiçek’in isteği üzerine Gesi Bağları türküsünü seslendirdi. Vali Çiçek ve katılımcılar, Başkan Büyükkılıç’a türkü söylediği esnada alkışlarla eşlik ettiler. 

Programda, öğrenciler, ‘Biz gençler sizi çok seviyoruz’, ‘Gençlere verdiğiniz değer için çok teşekkür ediyoruz’ yazılı dövizler dikkat çekti.                                         

2022-2023 eğitim öğretim yılının sona ermesi vesilesiyle düzenlenen kapanış programında fuaye alanında Değer Gençlik Merkezi ile Robotik Kodlama Atölyesi’nin yıl boyunca ortaya çıkardığı ürünler sergilendi. Bağlama ile solo türkü söylenirken, halk oyunları oynandı. Protokol konuşmalarının ardından şiir okunarak gitar ile solo şarkı söylenen programda koro ile keyifli dakikalar geçiren katılımcılar, “Çanakkale Geçilmez” temasıyla dört adet tiyatro oyununu izledi. 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor