CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK’TAN 40 BİN LİRALIK MEZARLIK TEPKİSİ

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK’TAN 40 BİN LİRALIK MEZARLIK TEPKİSİ

“FAKİRİN YAŞAMA DA ÖLMEYE DE HAKKI YOK”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Şehir Mezarlığı’nda 40 bin liraya mezarlık satışına tepki gösterdi. Kayseri’nin en pahalı arazisinin şehir mezarlığı olduğunu belirten Arık, “Şeytan dahi insanoğlu öldüğünde, insanoğlunun üzerinden elini çeker, ama bu zalim iktidar insanoğlu öldüğünde de onun üzerinden rant peşinde” dedi. Arık, ölen kişilerin covid 19 nedeniyle hayatını kaybettiğini ancak yetkililerinin hala gerçekleri gizlemeye çalıştığını ifade etti.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ile yakın zamanda yakınlarını kaybeden vatandaşlarla Kayseri Şehir Mezarlığında bir araya geldi. Yakınlarını kaybeden vatandaşlardan mezar için 40 bin lira para istendiğini belirten Arık, Türkiye’yi ayrıştıran zihniyetin insanları mezarlarda da ayrıştırdığını ifade etti. Arık, Kayseri’nin en pahalı arazisinin Kayseri Şehir Mezarlığı olduğunu belirten Arık, “Şuan Kayseri’nin en değerli arazisinin üzerindeyiz. Buradaki arazinin metrekaresi tam 20 bin lira… Yanlış duymadınız metrekaresi tam 20 bin lira… Yakın zamanda Ayhan Bey’in ve Özgür Bey’in yakınları vefat etti. Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun. Ayhan Bey sizden mezarlık için kaç lira istediler” diye sordu.

Ayhan Küçüktaş, “Asri mezarlıkta cenazeyi defnetmemiz için bizden 40 bin lira ücret talep ettiler. Erkilet’te ise 200 lira olduğunu iki mezar alırsak 3 bin 700 lira olduğunu söylediler” derken, Özgür Yeşilyurt da “Bizden de tek mezar için 40 bin lira istediler. İki mezar alacaktık 80 bin lira dediler” diye konuştu.

Fakirin yaşamaya da ölmeye de hakkının olmadığını belirten Arık, “Fakir öldüğü zaman asri mezarlığa yatma şansı yok. Ölümde dahi fakirle zenginin ayrımı var. Şeytan dahi insanoğlu öldüğünde, insanoğlunun üzerinden elini çeker, ama bu zalim iktidar insanoğlu öldüğünde de onun üzerinden rant peşinde” diye konuştu.

Arık her iki kişinin de Covid 19 nedeniyle hayatını kaybettiğini ancak ölüm raporlarında Covid 19’dan değil, bulaşıcı hastalıktan öldüğünün yazdığını söyledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı