CHP MİLLETVEKİLİ ARIK,

CHP MİLLETVEKİLİ ARIK,

?İNTÖRNLERE MAAŞ BAĞLANSIN?

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İntörn hekimlere 12 ay süreyle ücret, tıp fakülteleri ve diş hekimliği fakültelerinde eğitim gören stajyer hekimler için de staj ücreti ödenmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, diş hekimliği fakültelerinde ve tıp fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için harekete geçti. Stajyer hekimlerin staj ücreti almasını talep eden Arık, intörnlerin de mevcut ücretlerinin artırılmasını talep etti. Arık, TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde şu görüşleri dile getirerek ?Ülkemizin nitelikli gençlerinin üniversite tercihlerinde tıp fakültelerini ve diş hekimliği fakültelerini tercih ettiği görülmektedir. Büyük emek ve çabalar sonucu tıp fakültesini kazanan gençlerimiz, pratisyen hekim olabilmek için 6 yıl tıp ve bir yıl hazırlık olmak üzere toplam 7 yıl süren bir eğitimden geçmektedir. Fakültelerinin anabilim/bilim dallarında klinik, poliklinik ve ameliyathanelerde teorik ve pratik uygulamalı yoğun bir eğitim alan bu gençlerimiz, öğretim üyesi rehberliğinde üçüncü yılını tamamlayıp dördüncü yıla geçtiklerinde ve dördüncü yılı tamamlayıp beşinci yıla geçtiklerinde stajyer öğrenci olarak görev yapmaktadır. Aynı şekilde diş hekimliği fakültelerinde eğitim gören gençlerimize de 5 yıllık eğitim sürecinin son iki yılında anabilim/bilim dallarında klinik, poliklinik ve ameliyathanelerde uygulamalı eğitim verilmektedir. Stajyer hekimler/diş hekimleri, günlük çalışmaları günlük çalışma saati başında başlayıp tüm gün devam ediyor. Stajyer hekimler/diş hekimleri, anabilim/bilim dallarındaki hastaları öğretim üyesi ve yardımcılarının gözetim ve denetimi altında takip ederler. Nöbet tutarlar. 6. sınıfta ise tıp fakültesi öğrencisine ?intörn? adı verilir. İntörnlük kesintisiz 12 ay sürer. İntörnler eğitim hastanelerinde bir hekim gibi çalışarak iş başında eğitim görürler. İntörnlere günümüzde 4350 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu elde edilen tutar ücret olarak ödenmektedir ki, asgari ücretin neredeyse ¼´üne denk genel bu ücret yetersizdir. İnsan sağlığı için yaşamsal bir alanda hizmet veren stajyer hekim/diş hekimlerine ise çalışmalarının karşılığında hiçbir ücret ödenmemektedir. Bu durum anayasamızın 2´inci, 10´uncu ve 55´inci maddelerine de aykırıdır."

Arık´ın verdiği kanun teklifinde stajyer hekimlere/diş hekimlerine mevcutta intörnlere ödenen ücretin ödenmesi öngörülürken, İntörnlere de asgari ücret ödenmesi talep ediliyor.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı