CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK

CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ARIK

CENNET MAHALLESİ´Nİ TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI?

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri´de yaşayan Roman vatandaşların sorunlarına dikkat çekti. Roman vatandaşların Kentsel Dönüşüm adı altında Kayseri´nin en değerli arazisinden kopartılıp kilometrelerce uzakta adeta tecrit edildiğini belirten Arık, Roman vatandaşların yaşadığı mahallenin adının Cennet olduğunu ama orada yaşayanların cehennem azabı çektiklerini iddia etti?
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Denizli Milletvekili Melike Basmacı ve İzmir Milletvekili Ali Yiğit ile Kayseri´ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bölgede yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi´ne taşıdı. Türkiye´nin ilk roman milletvekili olan İzmir Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Özcan Purcu, Roman vatandaşların yaşadığı Cennet Mahallesi´ndeki izlenimini aktararak, ?Kayseri´de rantın en güzel olduğu yerde Roman vatandaşların gene evlerini yıkmışlar, 30 kilometre öteye? Hani biz Müslüman´dık, hani kardeşimiz açken biz tok kalamazdık? 30 kilometre öteye bir çukurun içine koymuşlar, oradaki güzel yerleri apartman yapmışlar, 500 bin Euro´ya satıyorlar. Benim Roman kardeşime 50 bin liralık ev vermişler. Servis yok, ulaşım yok yani hastane yok, araba da çalışmıyor, eczane yok, çocukları da okula gidemiyor, ondan sonra burada kalkıyorlar, diyorlar ki: ?Efendim, mülteci çocukları araştırıyoruz.´ Bu çocukları ne yapacaksınız? Bu çocuk sokakta. Ne yapacaksınız ya? Bu çocukları ne yapacaksınız? Çocuk mu araştırmak istiyorsunuz, alın size çocuk. Var mı başka bir şey? Alın, bakın, burada çocuklar var.? İfadelerini kullandı?
Purçu´ya yanıt AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş´tan geldi. Elitaş, ?Bakın, cehennem gibi bir yerden cennet gibi bir yere Kayseri Melikgazi Belediyesi o değerli kardeşlerimizi taşımışlar, buradan bu konuyu açıklama fırsatı verdiğinden dolayı Sayın Özcan Purçu´ya çok çok teşekkür ediyorum. Bu ara bu hizmetleri gerçekleştiren Kayseri belediyelerine buradan tebriklerimi iletiyorum? değerlendirmesinde bulundu?
Elitaş´ın bu açıklamasının ardından CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, söz aldı. Arık, ?Sayın Elitaş´ı hayretler içerisinde dinledim. Orası, Kümbet bölgesi, Kayseri´nin en değerli arazilerinden birisi. Şu anda vatandaşlara verilen ise 30-40 kilometre uzakta, adı ?Cennet Mahallesi´ ama tam bir cehennemi yaşıyorlar. Daha dün oradaydım ben, ismi ?Cennet Mahallesi´. Bakınız, mahalleye şehre inilmesin diye toplu taşım araçları gitmiyor Sayın Elitaş. O Cennet Mahallesi´nde oturan 200 sakinin çocuklarına servis yok ki okullarına gitmesin diye. Çocuklar diyorlar ki: ?Biz korkuyoruz, sabahın beşinde yola çıkıyoruz, üç saatte okula gidebiliyoruz, köpekler peşimizde.´ Ve orada ıslah edilmemiş bir dere var, vatandaşın çocuğu oraya düşmüş, ölmüş; o dere hâlâ orada duruyor. Orada sağlık ocağı yok, Cırgalan´a sağlık ocağından hizmet almaya gidiyorlar Sayın Elitaş. Lütfen, beraber gidelim, ben dün oradaydım.? Diye konuştu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı