BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR İLK DAHA: TÜRKÜNÜ SÖYLE KAYSERİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR İLK DAHA: TÜRKÜNÜ SÖYLE KAYSERİ

BAŞVURULAR 10 MART ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLAYACAK

Büyükşehir Belediyesi, Kayseri türkülerini daha bilinir hale getirmek amacıyla “Kayseri Türküleri Yarışması” düzenliyor. Bu kapsamda ilk kez 8 -16 yaş arası çocukların Kayseri türkülerini seslendireceği yarışmaya başvurular 10 Mart Çarşamba günü başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi, milli kültürü gelecek nesillere aktarılması için yeni bir çalışmaya daha imza atıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla, pandemi sürecine rağmen kültür, sanat ve edebiyat adına yapılan yarışma ve sosyal aktivitelerle dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez 8-16 yaş arası çocukların katılacağı ‘Kayseri Türküleri Yarışması, Türkünü Söyle Kayseri’ adlı yarışma düzenlenecek. 10 Mart’ta başlayacak olan ve en az bir enstrüman eşliğinde kaydedilecek 2 dakikalık video ile yarışmaya katılabilecek olan 8-16 yaş arasındaki çocuklardan dereceye girenler ödüllendirilecek. Birinci olan yarışmacı diz üstü bilgisayar, ikinci yarışmacı tablet ve üçüncü yarışmacı da akıllı saat ödülü kazanacak. Ayrıca mansiyon ödüllerinden birinci keman, ikinci bağlama ve üçüncü olan yarışmacı gitar ödülüne layık görülecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kayseri türkülerini gelecek nesillere aktarmak için bir ilke imza atacaklarını belirterek, “Tarihsel ve coğrafi anlamda medeniyetlerin beşiği olan Kayseri’mizde tarihimizi, geleneğimizi, kültürümüzü ve sanatımızı yansıtan eserlerimizi gelecek nesillere aktarmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız, ezgisi ve bestesi ile doğrudan Kayseri’yi işaret eden türkülerimize sahip çıkma amacıyla 8 ile 16 yaş aralığındaki çocuklarımıza yönelik bir çalışmaya imza atacak. ‘Türkünü Söyle Kayseri’ adlı türkü yarışmamıza 8-16 yaş arası tüm türkü sever çocuklarımızın katılımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

Kayseri türkülerini daha bilinir hale getirmek amacıyla düzenlenecek olan yarışmanın son başvuru tarihi 24 Nisan 2021 olarak belirlenirken, sonuçlar jüri değerlendirmesinin ardından 21 Mayıs 2021’de açıklanacak.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi