Büyükşehir’de Afet İşleri Daire Başkanlığı kuruldu

Büyükşehir’de Afet İşleri Daire Başkanlığı kuruldu

Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında Büyükşehir Belediyesi ve Adıyaman Belediyesi arasında kardeş şehir olma talebi oy birliği ile kabul edilirken, Afet İşleri Daire Başkanlığı kuruldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Nisan Ayı Meclis Toplantısında gündem maddeleri arasında yer alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Adıyaman Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması ve konu ile alakalı protokolü imzalamak üzere Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç veya görevlendireceği kişiye yetki verilmesi talebi de görüşüldü.     

Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili şu bilgileri paylaştı  “Her deprem bölgemize yardımcı oluyoruz. Odalarımıza, borsamıza, organize sanayilerimize, her birine, 16 ilçe belediyesi, 1 büyükşehir sizler adına el ele gönül gönüle çalışmaları yaptık. Adıyaman’a yatırımlar yapıyoruz, onunla ilgili kardeşlik hukukumuzu geliştiriyoruz, sizlerin de oyuna sunuyoruz. Kahramanmaraş’ımızın ilçeleri hepsi zaten kardeş şehrimiz. Allah bir daha böyle felaketi bizlerle karşı karşıya getirmesin”  Talep oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. Maddesi uyarınca norm kadroya göre 2 sayılı cetvelde Deprem Risk Yönetim ve Kent İyileştirme Daire Başkanı olarak unvanının Afet İşleri Daire Başkanı olarak düzeltilerek, kabul edilmesi önergesi verildi.

Başkan Büyükkılıç, bu şekliyle yeni daire başkanlığının kurulduğunu, “Afet İşleri Daire Başkanlığı adı altında daire başkanlığımızı kurmuş oluyoruz. Kabulünü oylarınıza sunuyorum” derken, talep oy birliği ile kabul edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”