Büyükşehir Sarız-Afşin Karayolu’nu ulaşıma açtı

Büyükşehir Sarız-Afşin Karayolu’nu ulaşıma açtı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı karla mücadele ekiplerince geceden sabaha kadar süren çalışma sonucu Sarız- Afşin Karayolu ulaşıma açılarak, deprem bölgesine gitmek isteyen araçların bölgeye ulaşmaları sağlandı.

Merkez ve ilçeler olmak üzere toplam 156 araç ve 328 personel ile kardan kapanan yolları açma faaliyetleri yürüten ekipler, çift vardiya uygulaması ile karla etkin mücadelesini gece, gündüz demeden fedakârca sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, kar yağışı nedeniyle kapalı olan ilçelerde iki günde 364 mahalle yolunu ulaşıma açtı. Dün 322 mahalle yolunu ulaşıma açan ekipler, bu sabah da Bünyan’da 7, Develi’de 8, Özvatan’da 2, Sarız’da 15 ve Yahyalı 10 olmak üzere toplam 42 mahalle yolunu ulaşıma açtı. Ayrıca ekiplerin, kar yağışı ve yoğun tipi nedeniyle kapalı olan Pınarbaşı’da 10, Sarız’da 10 ve Tomarza’da 8 kırsal mahalle yolunu ulaşıma açma çalışmaları sürüyor. Açılan ve kapalı olan yollarda yoğun tipi devam ederken, açık yolların tekrar kapanma durumu ve don nedeniyle yollarda buzlanma riski bulunuyor. Öte yandan bu yıl içerisinde bugüne kadar kar mücadelesi yapılan 20 bin 944 kilometrelik yol ağında 2 bin 618 mahalle yolu ulaşıma açıldı. Merkezde de Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı ekipleri çalışmalarına 7 gün 24 saat olmak üzere aralıksız devam ediyor. Büyükşehir’in ekipleri, ana arterler, cadde ve sokaklarda yol temizleme, tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaparken, gece, gündüz demeden ulaşımda kar yağışına bağlı yaşanan zorlukları giderebilmek amacıyla karla mücadeleye devam ediyor.

Diğer yandan, Kayseri ili Sarız ilçesi ve Kahramanmaraş ili Afşin ilçesini birbirine bağlayan karayolu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Karla Mücadele ekiplerince geceden sabaha kadar süren çalışma sonucu ulaşıma açıldı.

Deprem bölgesine de ulaşımı sağlayan Sarız-Afşin Karayolu’nda kalan ve bir an önce deprem bölgesine gitmek isteyen vatandaşlar ile yardım konvoylarının bölgeye ulaşmaları sağlanarak, karla mücadele etkin bir şekilde sürdürüldü.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik