Büyükkılıç’tan Finlandiya’ya yatırım vurgusu

Büyükkılıç’tan Finlandiya’ya yatırım vurgusu

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Finlandiya Ankara Büyükelçisi Ari Mäki’yi makamında konuk edip bir süre sohbet etti ve Finlandiya ile yatırım vurgusu yaptı.

Bir dizi ziyaretler ve temaslarda bulunmak üzere ilimize  gelen Finlandiya Ankara Büyükelçisi Ari Mäki, beraberindeki heyet ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.                                                                           

Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi önünde çiçeklerle karşıladığı Büyükelçi Mäki’yi makamında ağırladı. Huzur ülkesi olarak bilinen Finlandiya’dan yine güvenli bir liman olan huzur şehri Kayseri’ye teşrif etmesi dolayısıyla memnuniyetini dile getiren Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin bir endüstri ve ticaret merkezi olarak bilindiğini, yapılan kazılarda çıkan tabletlerin 6 bin yıllık ticari geçmişi olduğunun, bilim adamları tarafından paylaşıldığını anlattı.           

Büyükkılıç, Kayseri’nin değişik medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, zenginlikler şehri olarak anılmasından memnuniyet duyduklarını vurgulayarak şunları kaydetti  “Karşılıklı heyetlerin görüşmesi, işadamlarımızın Finlandiya’yı ziyaret etmesi, oradan da yatırımcıların ülkemize, özelde de şehrimize gelmiş olması doğru bir yaklaşım olacaktır.  İzmir, Adana’dan sonra Kayseri’mizin de fahri konsolosluk açısından gündeminize alınmış olması, gerçekten başarılı bir işadamı olan Murat Sert kardeşimizin atanmış olması bizleri ayrıca memnun etmiştir” 

Başkan Büyükkılıç, Kayseri ve bölgesindeki vatandaşların Avrupa’da çok sayıda olduğunu, Kayseri’nin Avrupa Birliği standartlarını yakaladığını, ikinci, üçüncü kuşakların yatırımdan yatırıma koştuğunu belirterek, böylelikle Kayseri ile Avrupa arasında bir köprü oluşturmasının bir kazanım olduğunu da vurguladı.                                                                                            

Finlandiya Ankara Büyükelçisi Ari Mäki ise ziyarette yaptığı konuşmada şu konuların altını çizdi “Onursal konsolosların önemli görevleri vardır. Kayseri’nin büyük bir şehir olduğunu gördüğüm zaman burada da bir fahri konsolosluğun açılması konusunda destek verdim. Fahri konsolosların öncelikli görevi, bulundukları şehirlerdeki Finlandiyalı vatandaşları ile ilgili çalışmalara destek vermektir. Tabi ki diğer taraftan da ikili ilişkilerin gelişmesi, ticari noktada gelişmelere katkı sağlama noktasında önemli görevleri vardır”                       

Ziyaret sonunda Başkan Büyükkılıç, günün anısına Finlandiya Ankara Büyükelçisi Ari Mäki’ye KAYMEK kursiyerlerinin hazırladığı el emeği göz nuru bir eser ile Kaniş Karum Höyüğü’nde yapılan kazılarda çıkan tabletlerin replikalarını hediye olarak takdim etti. Büyükelçi Mäki de Başkan Büyükkılıç’a, cam sanatında ünlü bir sanatçının 1964 yılında hazırladığı cam bir eseri hediye etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti