Büyükkılıç’a Kayseri çiftçisinden teşekkür

Büyükkılıç’a Kayseri çiftçisinden teşekkür

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdülkadir Güneş ve muhtarları kabul etti. 

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşen teşekkür ziyaretine, Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Güneş’in yanı sıra Kocasinan Çiftçi Malları Koruma Başkanı Bahri Zengin, Kalkancık Muhtarı Hacı Saygı, Höbek Muhtarı Hasan Özkök, Akin Muhtarı Ethem Arslan, Hasancı Muhtarı Kemalettin Danacı, Yazır Muhtarı Hacı Mehmet Kılıç, Ebiç Muhtarı Ebu Bekir Dursun, Karakimse Muhtarı Feramuz Çilkoparan, Kuşçu Muhtarı Ali Osman Uslu, Saraycık Muhtarı Ömer Ceviz, ve Çevril Muhtarı Hamza Göktaş katıldı.                                 

Ziyarette konuşan Başkan Büyükkılıç, 2023 yılında da ziraat odalarına ve üreticilere destek olarak, yeni projeleri hayata geçireceklerini belirterek, hem ağabey mantığında hem de kırsal kesime yapılan hizmetler bağlamında bir belediyecilik anlayışı gerçekleştirdiklerini belirtip,   hizmetlerin devam edeceğini vurgulayarak şu bilgileri payaştı  “Elbette 2023’te de inşallah bütçemiz çerçevesinde yine sizlere destek olmaya, yine sizlerle istişare ederek hangi alanda ihtiyaç varsa o yönde, bu tohum olur, yem olur ya da sulamayla ilgili olur. Şimdi GES projeleri gündemde, o konu olur, hepsiyle ilgili gücümüzün yettiği sürece hepsini yapmaya gayret gösteriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın özellikle gayretleriyle de iş birliği içerisinde çalışıyoruz”                                                                                         

Üretimin ve üretene destek olmanın önemine işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç sözlerini şöyle sürdürdü  “Pandemi sürecinde de gördük ki kendi kendine yeten şehir, kendi kendine yeten ülke olmak, olmazsa olmazımız. Bu manada biz de inşallah bu alanda nasıl bir destek verip de üreten ve değerlendiren, istihdam sağlayan, katma değer sağlayan çiftçilerimizin yanında yer alırızın hesabını yaptık, yapıyoruz, yapacağız inşallah. Ona yönelik programımız da hazır, projelerimiz de hazır. Yine Tarım İl Müdürlüğü ile odalarımızla istişare ederek yol alacağız. Sizi mahcup etmeyiz inşallah”                                   

Başkan Büyükkılıç, özellikle taşraya ve çiftçilere yapılan hizmetlere dikkat çekerek, şunları söyledi:“Bu dönemdeki kadar taşraya, ilçelere, çiftçilere hiçbir dönem imkân sağlanmamıştır. Bunu da buradan paylaşıyoruz. Bunu daha da arttırmamız daha da geliştirmemiz doğru olanı. Çünkü insanların Kayseri’de yüzde 80’e yakın nüfusun merkezde yoğunlaşması üreten değil, tüketen olması hepimizin kafasında soru işareti oluşturmalıdır. Üreten olsun diyoruz, üretsin ve inşallah ürettiğiyle ülkemize ve insanlığa katkıda bulunsun.”                 

Ziyaretlerinden dolayı Güneş’e, çiftçi koruma malları başkanına ve muhtarlara teşekkür eden Büyükkılıç, “Sağ olun var olun, iyi ki varsınız” diyerek sözlerini noktaladı.     

Kayseri Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdülkadir Güneş’de teşekkür ziyaretinde, Başkan Büyükkılıç’ın 2022 yılında tohumdan koyun desteğine kadar kırsalın her yerinde hizmet ettiğinin altını çizip 2023 yılında da aynı şekilde destek beklediklerini vurgulayarak şu bilgileri paylaştı “Biz önceden şöyle bilirdik, belediyeler sadece kaldırım yapar, belediyeler sadece park yapar, belediyeler sadece otobüs işletir, tramvay işletir. Allah’a şükürler olsun ki Büyükşehir Belediyemiz şimdi kırsalda nohut tohumu, aspir tohumu veriyor, koyun veriyor sıvat yapıyor, kapalı sistem sulama projeleri yapıyor, göletler yapıyor, yani nerede daralsak, arazi yollarımızı tüm yapıyor, iki sefer, üç sefer yapıyor. Allah’a şükürler olsun ki arazi yolları bozuk değil. Önce traktörle gidiyorduk, şimdi taksilerle, kamyonlarla gidiyoruz. Ben bu hizmetlerinizden dolayı Allah razı olsun, teşekkür ederim” 

Ziyarette Başkan Güneş ile muhtarlar, Başkan Büyükkılıç’a Kayseri çiftçisine verdiği desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı