Büyükkılıç Oruç Reis konutlarını inceledi

Büyükkılıç Oruç Reis konutlarını inceledi

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi iş birliğinde yürütülen 572 konutluk Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nde incelemelerde bulunarak, projenin ilk etabında sona yaklaşıldığını ve 572 konutun hak sahiplerine kısa sürede teslim edileceğini müjdeledi.

Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşümde ödül alan Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’ni yerinde inceledi. Büyükkılıç’a incelemeleri esnasında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Ali Hasdal, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti. Başkan Büyükkılıç, devam eden hummalı çalışmalarla ilgili de yetkililerden bilgi de aldı.                                                            

Proje içerisinde yer alan parktaki oyun gruplarında spor da yapan Büyükkılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile TOKİ Başkanı Ömer Bulut'a şükranlarını sunarak şöyle konuştu  “Kayseri’mizde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalardan en önemlilerinden birinin daha sonuna yaklaştık. TOKİ kuruluşumuzla iş birliği halinde, Çevre, Şehircilik Bakanımıza özellikle kıymetli ekibine ve TOKİ başkanımıza teşekkür ederek sözlerime başlıyorum. Oruçreis ile ilgili projemizi daha önce değerlendirip, hayata geçirilmesi konusunda talimatlar verdiği, sonrasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği halinde süreci hızlandırmak suretiyle hayata geçirdiğimiz önemli bir proje”                                                                                                                        

Başkan Büyükkılıç, burada 572 konutun söz konusu olduğunu ifade ederek şu bilgileri paylaştı “100 bin metrekareden 50 bin metrekare yeşil alan söz konusu, çok katlı yapı yerine daha çok yatay mimari anlayış içerisinde uygulamaları gözlemliyoruz. Burada en fazla 5 kat görüldüğü gibi, en önemlisi çevre düzenlemesi, yaşam alanları ile birlikte şehrimize yakışan bir proje olarak değerlendiriyoruz”                                                            

Projede sona yaklaşıldığına işaret eden Büyükkılıç, ikinci etabın da hemen başladığına vurgu yaparak, “Sonuna yaklaştık diyoruz, çevre düzenlemesi biter bitmez 572 konut hak sahiplerine teslim edilecek. Daha sonraki süreçte ikinci etabını hemen başlatmış bulunuyoruz. Şuanda proje aşamasında, sözleşmelerin yapılıp, hak sahipleriyle gerekli anlaşma hazırlıklarını da Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürüyoruz. İnşallah orada da 600 civarında yine bir konut ile ilgili, doldur-boşalt mantığı içerisinde buraya hak sahipleri taşındıktan sonra oradaki boşaltılan konutların yıkılıp arsasının temize çıkarılıp ki son aşamasındayız. Daha sonra da ikinci etabı hayata geçirmiş olacağız.” değerledirmesinde  bulundu.                                                                              

Başkan Büyükkılıç sözlerini noktalarken hak sahiplerine şimdiden hayırlı olsun temennisinde bulunarak şöyle konuştu “Hak sahiplerinin de huzur içerisinde aileleri ile yakınları ile dostları ile birlikte bu güzel konutlarda oturmalarını temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum ama yüklenici firmamızı da unutmuyorum. Kayseri’mizin önemi firmalarında yüklenici firmamız Erkut firmamıza da ayrıca özellikle teşekkür ediyorum” 

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”