Büyükkılıç Kaymek yaz okulu açılış programına katıldı

Büyükkılıç Kaymek yaz okulu açılış programına katıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen Yaz Okulu Açılış Programı’na katıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim ve kültür alanındaki önemli kuruluşu KAYMEK, okulların kapanmasının ardından yaz tatilini eğlenceli, sosyalleşerek dolu dolu geçirmek isteyecek öğrencilere yaz dönemi ile kucak açıyor.  Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın katılımlarıyla KAYMEK Yaz Okulu'nun açılışı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Talas Sosyal Yaşam Merkezi’nde ki KAYMEK Yaz Okulu Açılış Programı öncesi Başkan Büyükkılıç, merkezi gezerek, çocuklarla yakından ilgilendi.                                                                                 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç şunları kaydetti “Öncelikle geçmiş Kurban Bayramı’nızı tebrik ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bir eğitim öğretim dönemini geride bıraktık ama yavrularımızın eğitimi öğretimi elbette sürecek .Yavrularımıza hem katkı sağlayan hem onların günlerini değerlendiren hem de kültürel ve sportif açıdan sağlıklı ve ufuklu olmalarını, değerlerine bağlı olarak yetişmelerini sağlayacak olan çalışmaları KAYMEK marifetiyle Kayseri Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde yapıyoruz”                                                                      

Büyükkılıç, KAYMEK ile gençlerin her zaman özgüven içerisinde yetişeceklerini vurgulayıp, kursiyer genç yüreklere nasihatlerde bulunmayı da ihmal etmedi “Heyecanlısınız biliyorum. Burası bir okul değil onu bilin, burası sadece sizin daha özgüven içerisinde vaktini geçireceği, sizlerin kurum ve kuruluşlarının yerleri. O açıdan bu belediye sizin, buradaki öğretmenler sizin büyükleriniz, sizlere yol gösterici önder ve rehberleriniz, merhamet timsali canlarımız, o açıdan hiç korkmayın, heyecanlanmayın, kendinizi sınavda falan hissetmeyin”           

KAYMEK Yaz Okulu mezuniyet töreninin 26 Ağustos Cumartesi günü planlandığını ifade eden Büyükkılıç Kayseri’ye hizmet etmeye gayret gösterdiklerini de sözlerine ekledi. “Kayseri’miz büyükşehirlerin konforunu yaşatan, büyükşehirlerin sıkıntısını yaşatmayan, herkesin takdir ettiği, sizlerin de bizleri seçmek suretiyle burada hizmet etmemize vesile olduğu güzel bir şehir. Şehrimizin kıymetini bilelim, birbirimizin kıymetini bilelim, inşallah başarılı bir yaz dönemi geçirelim. Aynı şekilde 16 ilçemizin her birinde bu eğitimi, bu çalışmayı yapıyoruz. Çünkü Kayseri’yi biz 1 milyon 500 bin nüfusuyla, 16 ilçesiyle tek vücut olarak diğer belediye başkanı kardeşlerimizle el ele, gönül gönüle vermek suretiyle bir ağabey kardeş anlayışı içerisinde bu şehre hizmet etmeye özen gösteriyor, gayret ediyoruz.”

                                                                                                                                               Açılış sonrası sınıfları tek tek gezerek öğrenci ve öğretmenlere iyi dersler temennisinde bulunan Başkan Büyükkılıç, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.                           

Başkan Büyükkılıç törenin sonunda  Kahramanmaraş’tan gelen bir depremzede vatandaş ile görüşerek, Yaz Okulu kursuna gelen çocuğu Muhammet Salih ile yakından ilgilenirken, depremzede vatandaş da “Kayseri gerçekten büyük destek oldu. Oradan buraya epey gelen oldu. Kayserililer sahiplendi. Allah hepsinden, sizlerden razı olsun” diye dua edip, şükranlarını sundular.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu