Büyükkılıç hasta yakınları misafirhanesi’ni ziyaret etti

Büyükkılıç hasta yakınları misafirhanesi’ni ziyaret etti

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever iş birliği ile hayata geçirilen ve örnek proje olarak takdir toplayan Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi’ni ziyaret edip, yetkililerden bilgiler aldı ve tesiste konaklayan hasta yakınları ile sohbet etti.

Gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerinden birisi olan Büyükşehir Belediyesi’nce projelendirilip hayata geçirilen Ali İhsan Erbil-Gülsevim Erbil Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi, Erciyes Üniversitesi  karşısında konuklarını ağırlamaya devam ederken ; Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, hayata kazandırılan bu anlamlı projeyi ziyaret ederek, çevre illerden Kayseri’ye tedavi olmak amacıyla gelen hasta ve hasta yakınları ile görüştü.  Başkan Büyükkılıç’a ziyaret esnasında Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ile daire başkanları da eşlik etti.

                                                                                                                                 Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi ziyaretinde konuşan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de sağlık altyapısının en güçlü şekilde hizmet verdiğinin altını çizerek şunları kaydetti  “Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. Hakikaten bir ihtiyaca cevap verme mantığında Kayseri’mizde sağlık altyapısı en güçlü şekilde hizmet veriyor. Bölgedeki şehirlerimizden, ağırlıklı olarak, şehrimize teşrif eden hasta ve hasta yakınlarını burada misafir etmek suretiyle mağdur olmaması, açıkta kalmaması, ihtiyaçlarının giderilmesi, dualarının alınması anlayışı içerisinde bir hizmete vesile oluyor”                                                                                                                     

Başkan Büyükkılıç sözlerin devamında Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi’nin Kayseri Şehir Hastanesi karşısında da yapıldığını hatırlatıp; misafirhanenin TBMM’de de gündeme geldiğinin altını çizerek şöyle konuştu “Aynı zamanda sosyal bir ihtiyaca cevap veren Melikgazi Vakfımızın burada bu hizmeti verdiği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak da bu binanın yapılmasını sağlamak suretiyle bir işbirliğinin söz konusu olduğu yine dua kaynağı olan bir tesis. Geçenlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de gündeme geldi. Böyle bir hizmetin paylaşılıyor olması, insanlara sunuluyor olması ki ben de bir doktorum, bir hekimim. Arabaların içerisinde, otoparklarda, rastgele yerlerde vatandaşlarımızın mağdur olması yerine burada yemeklerini yiyerek, yatması gerekiyorsa yatarak, duşunu alarak, kahvaltısını yaparak, pijamasına kadar veriyoruz, diş fırçasına, macununa kadar sağlıyoruz”     

Öte yandan çevre il ve ilçelerden ilimize gelen, kalacak yeri olmayan hasta ve hasta yakınları ise, misafirhanenin imkânlarını çok beğendiklerini ve görevlilerin misafirhanede adeta ev gibi hissettirdiklerini belirtip, emeği geçenlere şükranlarını sundular.               

Hakkâri’den gelen Hamza Ercan, “Hasta ve Hasta Yakınları Misafirhanesi olmasaydı çok mağdur kalırdık. Misafirhaneden çok memnunum. Çok teşekkür ederim. Yapandan Allah razı olsun. 15 gündür buradayım. Geliyoruz. Gündüzleri hastalarımızın yanına dönüyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin böyle yerler açması iyi oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Burası olmasaydı çok mağdur oluyorduk. Şu anda şükürler olsun. Çocuğum onkolojide tedavi görüyor. Burası bize kapılarını açtı.” ifadesini kullandı 

Misafir Ahmet Aksu ise “Misafirhane çok güzel. İyi karşılıyorlar. İlgileniyorlar. Biz Aksaray’dan geliyoruz. Cumaya kadar buradayız. Çok rahatız. Yemek veriyorlar. Yatakları çok güzel. Her taraf tertemiz” değerlendirmesinde bulundu. 

Konuklardan Cebrail Bolat2 da, ‘Bizim büyük bir yükümüzü aldı’ diyerek, “Eşim kanser hastası 2 yıldır buraya geliyoruz. Kahramanmaraş’tan geliyorum. Emeği geçenlere öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bizim büyük bir yükümüzü aldı burası nerede kalacağız diye düşünürken. Çok memnunuz. Çok güzel yemekler çıkıyor. Çalışanlar da sıcakkanlılar. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”