Büyükkılıç ‘Dünya Bisiklet Dününü’ kutladı

Büyükkılıç ‘Dünya Bisiklet Dününü’ kutladı

Büyükşehir Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, tüm bisiklet kullanıcılarının çevre dostu ve sağlıklı ulaşım aracı bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla ilan edilen 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü kutladı.

Kentin dört bir yanında yediden yetmişe Kayserililere hemen her alanda hizmet götüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için projelerini de sürdürüyor.

3 Haziran Dünya Bisiklet Günü kutlanırken, sağlıklı ve çevreci bir ulaşım aracı olan bisikletli ulaşımın en gelişmiş modeli olan Kayseri Bisiklet Paylaşım Sistemi - KAYBİS vatandaşlar tarafından beğeniyle kullanılıyor. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın özel önem verdiği bisiklet kullanımının yaygınlaşması ve daha konforlu hale getirilmesi için şehir genelinde bisiklet yollarının sayısı da arttırılıyor.                   

Son 4 yılda 35,6 kilometre bisiklet yolu yapıldığını ve Kayseri’nin yollarının düz bir coğrafyada olduğunu belirten Büyükkılıç şunları kaydetti  “Düz bir şehirde yollarımızın hemen yanı başında bisiklet yolları mutlaka olmalı diye yola çıktık ve bu konuda da gerekli duyarlılığı gösteriyor, gerekli çalışmaları yapıyoruz. Kayseri’de 80 kilometrelik bisiklet yolu var, ayrıca 10 kilometrelik daha yeni bisiklet yolu ile bisiklet yolu uzunluğu 90 kilometreye çıkaracağız” 

Çevre dostu ve sağlıklı ulaşım aracı bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla ilan edilen 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nü de kutlayan Başkan Büyükkılıç ilimiz sakinlerini de bisiklet etkinliğine davet eti  “Ayrıca pazar günü Büyükşehir Belediyesi’nin spor faaliyetlerinde öncü kuruluşu Spor A.Ş. tarafından Dünya Bisiklet Günü ve Dünya Çevre Günü temalı bisiklet turu, gerçekleşecek. Tüm hemşehrilerimizi bu özel etkinliğimize davet ediyorum” 

Büyükkılıç, öte yandan Türkiye’nin ilk bisiklet paylaşım sistemi olan KAYBİS’in, bir yandan bisiklet paylaşım sisteminin geliştirilmesi çalışmalarını yürütürken diğer taraftan da bisiklet kullanımını yaygınlaştırarak sağlıklı yaşama katkı sunduğunu vurguladı. 

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin ödüllü bisiklet hizmeti olan çevreci, ekonomik ve sağlıklı ulaşım aracı KAYBİS’in, 24'ü yeni toplam 81 istasyon ve 1000 adet bisiklet ile Kayserililere hizmet verdiğini ifade etti.

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”