Büyükkılıç: “29 adet sondaj kuyusu açtık”

Büyükkılıç: “29 adet sondaj kuyusu açtık”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü aracılığı ile kent genelinde su iletim seviyesini daha da güçlü hale getirmek için 3,8 milyon TL değerinde 29 adet sondaj kuyusu açıldığını kaydetti.

KASKİ Genel Müdürlüğü, merkez ve ilçelerde kesintisiz ve yeterli miktarda içme suyu temini için 2021 yılında da yeni kaynak arayışlarını sürdürdü.

Su temin miktarını daha da artırmak için belirlenen bölgelerde çalışmalarını sürdüren KASKİ, yapılan jeofizik çalışmalarla sondaj kuyusu açılacak noktaları tespit etti.

Bu kapsamda uygun görülen bölgelerde 3 milyon 812 bin TL yatırım bedeli ile merkezde 15, ilçelerde 14 olmak üzere toplam 29 adet sondaj kuyusu açıldı. Böylelikle kent genelinde açılan sondaj kuyusu sayısı 537’ye ulaştı. Diğer yandan açılan yeni sondaj kuyuları sayesinde saatte 1.240 metreküp su kazanımı sağlanarak, 135 bin kişinin 1 yıllık su ihtiyacının karşılanacağı tahmin ediliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; açılan yeni sondaj kuyuları sayesinde kent genelinde kapasite artırımına gidilmiş olunacağını belirtip, yeterli miktarda içme suyuna erişim için KASKİ’nin yeni kaynak arayışlarının devam ettiğini hatırlatarak şunları kaydetti   “Dünya genelinde yaşanan küresel ısınma ve nüfus yoğunluğu ile birlikte doğal olarak artan su tüketimleri nedeniyle tatlı su kaynaklarına erişim de günden güne zorlaşıyor.  Kuraklık riskine karşı KASKİ’miz çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlarımıza sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini noktasında üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bazı bölgelerimizde özellikle yaz aylarında artan nüfus ile birlikte zaman zaman yeterli miktarda su iletimi noktasında bazı aksaklıklar yaşanabiliyor. KASKİ’miz aracılığıyla bu bölgeler tespit edilerek, sorunun kökten çözüme kavuşturulması için gerekli fizibilite çalışmalarının ardından yeni sondaj kuyuları açılıyor. Çok şükür bu konuda önemli yol kat ettik. Artan ihtiyaca göre sondaj kuyularımızın sayısını da artırıyoruz. Kesintisiz içme suyuna erişim yer, mesafe gözetmeksizin her vatandaşımızın hakkı. Bu bilinçle temiz ve yeterli miktarda su iletimi için ihtiyaç duyulan bölgelerde çalışmalarımız 2022 yılında da sürecek.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti