BÜYÜKKILIÇ 100 TESİSİ MÜJDELEDİ

BÜYÜKKILIÇ 100 TESİSİ MÜJDELEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nde incelemelerde bulunup; bölgedeki tesis sayısının 100’e ulaşacağına dikkat çekerek, yatırımcılara yatırım çağrısında bulundu.

Hayvancılık üretiminde teknolojik ve verimlilik açısından en son veriler kullanılarak yaklaşık 5 buçuk milyon metrekarelik bir alanda kurulan Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nde yerinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ a, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ali Süslü, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp de eşlik etti.

Yetkililerden bilgi aldıktan sonra burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi kapsamında şu anda üç tesisin hayata geçtiğini, beş yatırımcının da bu sene yine teşvik aldığını hatırlattı.

Hayvancılıkla ilgili proje konusunda, eylül ayında Tarım Bakanlığı’ndan onlarca projeye destek alacaklarına inandığını söyleyen Büyükkılıç, Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nde faaliyette olan bir besi tesisinden çağrıda bulundu.

Bu proje ile Kayseri’nin kazanacağını belirterek yatırımcılara yeni yatırım çağrısında bulunan Başkan Büyükkılıç sözlerini şöyle sürdürdü “Üç tane tesisimiz bitmiş durumda, inşallah önümüzdeki günlerde 5 proje daha hayata geçmiş olacak. 2022’de inşallah tesis sayısı 100’e rahatlıkla ulaşacak konum ve durumda. Modern, günün koşullarına uygun, teknolojiyi göz ardı etmeden burada her türlü girdisini çıktısını rahatlıkla değerlendirilebilecek önemli bir tesisteyiz. Emin Tekin kardeşimize hayırlı olsun diyoruz, onlar yola daha önce çıktılar, epeyce yol alıp, bir bakıma örnek teşkil ettiler, üreticilerimizi de cesaretlendirdiler. “Büyükşehir Belediyesi olarak da arsa fiyatlarıyla ilgili azami şekilde yaptık, biyogaz ile ilgili tesisler, atıkları değerlendirme bağlamında çalışma aşamasına gelindi, o sorun da çözüldü. Kısacası yollarıyla, altyapısıyla, sosyal tesisleriyle, buradaki her türlü imkânlarla, en önemlisi borsamızın, belediyemizin, kırmızı et üreticilerinin iş birliğiyle bir yatırım hayata geçiriliyor. Hem çevreci, hem teknolojiyi göz ardı etmeyen, kazan kazan politikasıyla şehrimize, belediyemize, borsamıza ve üreticimize kazandıracak olan bir tesis olacak. Pastırma sucuk konusunda adeta ülkenin önemli bir merkezi, amiral gemisi olan böyle bir şehirde elbette bu tesislerin bir an evvel hayata geçmesi ve kendi imkânlarıyla, kendi kaynaklarıyla buna zemin hazırlaması doğru olanıydı. Bu konuda canla, başla her türlü fedakârlığı yaparak koşuşturmaya devam ediyoruz. Gerçekten önemli ve güzel bir çalışma, hayırlı olsun.”

Geziye eşlik eden Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Bağlamış ‘da Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nde yaklaşık 100 bin hayvan besisi yapılacağını hatırlatarak şöyle konuştu “Öncelikle Memduh Başkanıma teşekkür etmek istiyorum. Buradaki üreticilerimizin arazi alması noktasında hemen hemen yüzde 50’ye yakın indirim söz konusu oldu ve üreticimize destek oldu, hemen bu süreç ile birlikte yatırımlar burada başladı, üç tane tesisimiz de hayata geçmiş oldu. Üreticilerimizin en büyük sorunlarından biri olan hayvan dışkısını da biyogaz tesisi kurma aşaması ile çözmüş oldu.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti