BÜNYAN REKORA KOŞUYOR

BÜNYAN REKORA KOŞUYOR

ilçe olarak tarihi bir rekora da imza atabilir

Bünyan Belediyesi´nin ilçenin alt yapı sorununa neşter vurduğu büyük alt yapı projeleri hızla devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında Bünyan bir yılda tüm alt yapısını yenileyen ve doğalgaza kullanımına başlayan ilçe olarak tarihi bir rekora da imza atabilir.

Doğalgazdan içme suyuna, atık su kanallarından yeni su depolarına, elektrik hatlarının yer altına alınmasından yağmur tahliye kanallarının yapılmasına kadar birçok alt yapı çalışmasının aynı anda koordineli bir şekilde yürütüldüğü Bünyan´da yer altından çıkan eski içme suyu boruları değişimin ne kadar yerinde ve zamanında yapıldığını gözler önüne seriyor.

Adeta çürümeye yüz tutmuş ve yüzeye 1 metre yakınlıkta olan eski alt yapı hatları daha sağlıklı ve geleceği kucaklayacak bir şekilde yenileniyor. Özellikle yer altından çıkan eski içme suyu hatları adeta çürümeye yüz tutmuş hastalık saçar vaziyette. Halen binlerce metre kanserojen asbest borunun bulunduğu Bünyan´da hayata geçen projeyle vatandaşlar daha sağlıklı daha kaliteli bir su tüketecek. Kaya zemine rağmen içme suyu hattı yenileme çalışmaları Camikebir mahallesinde hızla ilerliyor. Kaya zemin üzerine yapılan eski alt yapı ise sık sık yaşanan arızaların nedenini gözler önüne seriyor.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu alt yapı çalışmalarının kısa süre sonra tamamlanacağını belirterek top yekûn başlatılan alt yapı çalışmalarının yer yer vatandaşa rahatsızlık verdiğinin farkında olduklarını, ancak çalışmalar tamamlandığında Kayseri ve hatta Türkiye´de bu denli kapsamlı bir çalışmanın en kısa sürede tamamlandığı ilçe olacaklarını ve sıkıntıların bir defaya mahsus yaşanacağını ifade etti.  


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi