BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRÜ AKÇADIRCI:

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRÜ AKÇADIRCI:

?HAZIR AMBALAJLI ÜRÜN FİRMALARINA ÇAPRAZ DENETİM YAPILDI?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, yazılı bir açıklama yaparak 22-25 Mart tarihleri arasında şehir merkezi ve ilçelerde "Hazır Ambalajlı Mamullerin Ağırlık ve Hacim Esasına Göre Net Miktar Tespitine Dair Yönetmelik" kapsamında çapraz denetim gerçekleştirildiğini duyurdu?
Denetimlerde, ambalaj üzerinde belirtilen net ürün miktarı ile yazı ve birim işaret bilgilerinin kontrol edildiğini ifade eden Akçadırcı, denetlenen ürünler arasında tüketicilerin günlük hayatta çok sık kullandıkları yoğurt, küp veya toz şeker, toz biber, sucuk, pastırma, salam, Kayseri mantısı, yufka, süt, puding, kahve, tereyağı, kaşar peyniri, ayran, çay, gilaburu, un, mısır nişastası, bisküvi, reçel, lokum, helva, çikolata, ayçekirdeği, kırmızı mercimek gibi çeşitli gıda ürünlerinin yanı sıra, kolonya, toz deterjan, boya gibi gıda dışı ürünler de bulunduğunu anlattı.
Akçadırcı, denetimlerin 17 kişiden oluşan 5 ekip tarafından yapıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Yapılan çapraz denetimlerde 52 firmada 71 adet ürün denetlenmiştir. 48 firmanın ambalajının miktar ve birim işaret bilgilerinin uygun olduğu tespit edilmiştir. Bir firmada damga süresi dolmuş ölçü aleti kullanıldığı tespit edilmiş olup, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun 15/c maddesi gereğince cezai işlem uygulanmıştır. Üç firmada ´etiket kontrolüne aykırılık´ tespit edilmiş, eksikliklerin giderilmesi için firmalara yönetmelik çerçevesinde süre verilmiş olup, süre sonunda tekrar denetim yapılacaktır."
Hazır ambalajlı ürünlerin etiketi üzerindeki bilgilerin iyi görülebilecek, açıkça okunabilecek ve silinmeyecek bir şekilde olması gerektiğine dikkati çeken Akçadırcı, "Ambalaj üzerinde belirtilen ürünün net miktar ve firma adres bilgileri açık bir şekilde gösterilmelidir. Vatandaşlarımız tarafından üzerinde net miktarı belirtilmeyen hazır ambalajlı ürünlerin satın alınmaması, ambalajı yırtılmış veya tahrip edilmiş ürünlerin il müdürlüğümüze bildirilmesinde gerekli hassasiyetin gösterilmesi, haksız rekabetin önlenmesi ve tüketici hakkının korunması bakımından önemli görülmektedir" ifadelerini kullandı?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor