Berat Kandili mesajları

Berat Kandili mesajları

Başkan Büyükkılıç: “Bu güzel günleri fırsat bilerek, birliğimizi pekiştirelim”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, “Kayserili hemşehrilerim ve tüm İslam âleminin, mübarek Ramazan Ayı’nın işareti olan Berat Kandili’ni tebrik ederim. Cenab-ı Allah’tan ülkemize ve tüm İslam âlemine huzur ve esenlik niyaz ederken, felaketlerden hepimizi korumasını dilerim” ifadelerini kullandı.

On bir ayın sultanı Ramazan’ın habercisi olan, kurtuluş, temize çıkma gibi anlamları içeren Berat Kandili’nde dua ve niyazda bulunulması tavsiyesinde bulunan Başkan Büyükkılıç, birlik, beraberlik ve dayanışmaya vurgu yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yaraların en büyük ilacının birlik, beraberlik ve dayanışma olduğunu belirterek, şunları paylaştı:

“Ülkemizin yaşadığı ve halen de hasarın giderilmeye devam edildiği deprem felaketi yarasının en iyi ilacı birliktir, beraberliktir ve dayanışmadır. Biz birbirimize kenetlendik ve kenetlenmeye devam ederek bu hasarı gidereceğiz, yaralarımızı saracağız. Bu güzel ve müstesna günleri de fırsat bilerek birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirelim, dayanışalım. Berat Kandilimiz mübarek olsun.”

 

 

 

Başkan Çolakbayrakdar: “Berat gecesi hürmetine yasaklardan korunmayı düstur edinmeliyiz”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Berat Kandili dolayısıyla bir açıklama yaparak, “Berat Kandili’nin tüm İslam Alemi'ne hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Başkan Çolakbayrakdar mesajında, “Rabbimizin ‘Yok mu af dileyen, günahlarını bağışlayayım!’ dediği, rızıkların paylaştırıldığı ve her türlü hikmetli işlerin belirlendiği bu özel geceyi iyi değerlendirip, Ramazan'a ve hayatımızın geri kalan bölümüne elimizde Beratla girelim. Rabbimiz, Berat Gecesi'nde sonsuz rahmet kapılarını açar. Bu gecenin hürmetine Rabbimizin emirlerini yerine getirip, yasaklarından korunmayı düstur edinmeli ve Peygamber Efendimize layık ümmet olmak için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, Berat Kandili’nin İslam Dünyası'na ve tüm insanlığa iyilik, sağlık, barış ve hoşgörü getirmesine vesile olmasını dilerken sözlerini, “Hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam Alemi'nin Berat Gecesi'ni tebrik eder, yüce Allah'tan sonsuz af ve güzelliklerle dolu başlangıçlara ulaştırmasını dilerim” şeklinde tamamladı.

 

 

Başkan Yalçın'dan Berat Kandili mesajı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında Berat Kandili’nin affa ve bağışlanmaya vesile kılındığına dikkat çeken Başkan Yalçın, “Kandilimiz mübarek olsun, Cenab-ı Hakk, hayırlara vesile kılsın. Ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz şu günlerin sona ermesi için huzur ve sükunete açılan bir kapı olsun. İnanıyorum ki bütün İslam alemi bu gece, bir yandan kendisi için af ve afiyet dilerken bir yandan da ülkemizin ve insanlığın selameti için dua edecek. Rabbim dualarımızı kabul buyursun.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Yalçın, mesajını “Başta Talaslı hemşehrilerim olmak üzere bütün Müslümanların Berat Gecesi mübarek olsun” şeklinde tamamladı.

 

 

 

 

Başkan Öztürk: “Berat gecesi, af ve mağfiret gecesidir”

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Esat Öztürk mesajında, “Ramazan Ayı’nın adım adım yaklaştığının habercisi mübarek Berat Kandili'ni bugün birlikte idrak edeceğiz. Peygamber Efendimiz, bu gecede Allah'a bol bol ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiştir. Berat gecesi, Yüce Rabbimizin af ve mağfiret gecesidir. Bu gecede Allah Teâlâ en yakın semaya tecelli ederek; ‘Bağışlanma dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Musibete uğrayan yok mu, ona afiyet vereyim’ buyurur. Kurtuluş, temize çıkma, gibi anlamları da içeren mübarek Berat Kandili’nin, ülke ve milletçe yaşadığımız deprem felaketinin ardından birlik ve beraberliğimizi artırmasına, yaşadığımız büyük afetin yaralarını hızla sarmamıza, ülkemizde ve özellikle deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın acılarının azalmasına vesile olmasını dilerim. Bu duygu ve düşüncelerle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu mübarek gecenin aziz milletimize, İslam âlemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Kandilimiz mübarek olsun” İfadelerini kullandı.

 

 

 

 

Başkan Çopuroğlu: "Bu gece yapılan ibadetler, inşallah beraatimizin müjdecisi olur"

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Berat Kandili nedeniyle ile bir mesaj yayımladı.

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu Berat Kandili nedeni ile yayımladığı mesajda, Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Çopuroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kayserili hemşehrilerimizin ve tüm İslam âleminin, mübarek Ramazan Ayı’nın müjdecisi olan Berat Kandili’ni tebrik ederim. Bu mübarek gecede yapacağımız ibadetler bizlerin beraatinin müjdecisi olur inşallah. Asrın felaketini yaşadığımız depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara şifa, kederli ailelerimize sabır dualarını eksik etmeyelim. İnşallah deprem felaketinin yol açtığı yıkımın üstesinden geleceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, başta Kayserili hemşehrilerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin Berat Kandili’ni kutluyoruz."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı