Başkan Büyükkılıç’tan yeni yapılan yollara ‘bisiklet yolu’ vurgusu

Başkan Büyükkılıç’tan yeni yapılan yollara ‘bisiklet yolu’ vurgusu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mustafa Şimşek Bulvarı’nı Nalçik Bulvarı’na bağlantı çalışmaları çerçevesinde yapılan yeni yola ilave edilen bisiklet yolunda incelemelerde bulundu.
Kent merkezi ve kırsalda yatırım ve projelerini hızla sürdüren Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayserililerin ulaşım konforunu arttırmak için yeni yol ve bisiklet yolu yapım çalışmalarına da aralıksız devam ediyor. Kente yeni bisiklet yolları kazandırılmasına ayrı bir önem veren Büyükkılıç, bu çerçevede Mustafa Şimşek Bulvarı-Nalçik Bulvarı (Malatya yolu) bağlantı çalışmaları çerçevesinde yapılan yeni yol ile birlikte hayata geçirilen ve yüzde 80 oranında tamamlanan bisiklet yolunda incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. İncelemeleri esnasında açıklamalarda bulunan Büyükkılıç, Kayseri’nin bisiklet kullanımı açısından müsait bir şehir olduğunu ve bunu her zaman için önemsediklerini ifade etti. Büyükkılıç, daha önceki dönemlerde yapılmış olan yollara bisiklet yolları eklemeye çalışıp orada bir güzergâh oluşturmaya çalışırken, yeni yapılan yolları da mutlaka bisiklet yolu ekleyerek hayata geçirdiklerini vurguladı. Başkan Büyükkılıç, sağlık ve çevre açısından bisiklet ile ilgili çalışmalara önem verdiklerini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Mustafa Şimşek Bulvarımızın Malatya’ya bağlandığı kısma geldiğimiz bölgede de gördüğümüz gibi bisiklet yolu da eklenmiş, daha sonra kaldırım boyutu bu şekliyle yolumuz vatandaşımızın hizmetine sunulmuş oluyor. İnşallah hem sağlık açısından hem çevrecilik açısından bisikletle ilgili Kayseri’mizde yaptığımız çalışmalara önem veriyoruz. Vatandaşlarımızı da bu yönde teşvik ediyoruz. Öğrencilerimizi de zaman zaman bisikletle ödüllendirmeye çalışıyoruz. Amacımız bir kültür oluşturmak. Hayırlı olsun diyorum. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”