BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ‘MEZARLIK VE DEFİN’ AÇIKLAMASI

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ‘MEZARLIK VE DEFİN’ AÇIKLAMASI

“KAMUOYUNUN ZİHNİNİ BULANDIRMAK DOĞRU VE ANLAMLI DEĞİL”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, mezarlıklarla ilgili spekülatif açıklamalar yaparak kamuoyunun zihnini bulandırmanın doğru ve anlamlı olmadığını belirterek, “Gerek Kayseri Büyükşehir Belediyesi gerekse ilçe belediyelerimizin yapmış olduğu mezarlık ve defin hizmetleri konusundaki çalışmalar her zaman takdire şayan olmuştur” dedi.

Başkan Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, pandeminin yoğun yaşandığı dönemlerde dahi herhangi bir olumsuzluğun gündeme gelmediği, cenaze hizmetleri konusunda son günlerde gündeme getirilen bazı iddiaları “şık” bulmadığını belirtti.

Gerek Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gerekse ilçe belediyelerinin yapmış olduğu mezarlık ve defin hizmetlerinin takdire yaşan olduğunu kaydeden Başkan Büyükkılıç, “İnsan eliyle yapılan hatalar olur mu olabilir, Allah’a şükür ciddi manada, bilinçli olarak herhangi bir hata yapılması da beklenemez, çünkü ölüsüne saygı duymayan dirisine saygı duymaz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, defin hizmetleri ve cenaze levazımatı konusunda bir kuruş ücretin alınmadığını ve tüm bu hizmetlerin ücretsiz olarak verildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Ayrıca defin edilmek üzere zuhur eden cenazeler sonrasında merkezde 200 TL’den başlayan değişik fiyatlar söz konusu, çevre ilçelerimizde de mezarlık ihtiyacı olduğunda bedava mezarlıklar da söz konusu. Ama ‘daha sonraki süreçte kullanacağım’ mantığı içerisinde önceden mezar almaya çalışan ve ihtiyacı böylece zorlayıp, gereksiz, bir bakıma beklemeyi sağlayan mantık içerisindeki yaklaşımlara da fazla fırsat vermemek amacıyla ister istemez meclis kararıyla bir fiyat konulmaktadır. Bu bölgesine, yerine göre değişik fiyatlar içeriyor, ekstrem bir mantık ile az sayıdaki belirli yerlerdeki rakamları ön plana çıkartarak, insanların zihinlerini bulandırmanın manası yok. Bedava deyince ‘bana 10 tane mezar ayır' diyor, 10 ona 20 ona her yer mezarlık olur, içinde definin olmadığı boş mezarlıklar silsilesi oluşur, bunları da önlemek bizim görevimiz. İhtiyaç olduğu zaman mezarlık yok denilmedi, denmez de.”

Kimi zaman mezar yeri üzerinden satış yolu ile “rant” elde etmek isteyenlere de şahit olduklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, buna da müsaade etmeyerek kişiler arası mezar yeri devrine izin vermediklerini ve değişik nedenlerle mezar yerini satmak isteyenlerden mezar yerlerini belediyenin satın aldığını anlattı.

4 bin mezar yerinin hazır olduğunu ve 3 ayrı mezarlıkta yeni mezar yerlerinin yapılmasına yönelik yoğun bir çalışmanın sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Bu konuda herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil ama bunu söylerken bile inanın şık olmuyor, yakışmıyor, bu konuları tartışmanın doğru olmadığını paylaşmak istiyorum. Keşke daha ciddi, daha tutarlı, şehrimizi ilgilendiren konularla gündeme gelse bu açıklamaları yapan dostlarımız. Ölüsüne saygı duymayanın dirisine saygı duymasını bekleyemeyiz. Allah’a şükür hizmetlerimiz ile ilgili aksaklık, istismar, engel teşkil edecek davranış olamaz, olmamıştır. Pandemi döneminde bile bir mezarlık ya da mezar tartışması konusu gündeme gelmemiştir. Kaldı ki normalleşme sürecine girdiğimiz bu dönemde böyle açıklamaları şık bulmuyorum” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı

Talas'ta bu hafta 3 önemli açılış ve temel atma

Bahar geldi, kırnavruzu görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü Kayseri’de

Vali Çiçek: "Çanakkale Zaferi; ecdadımızın yazmış olduğu emsali olmayan destandır"

Kayseri büyükşehir ve ilçelerinin anket sonuçları açıklandı

Başkan Palancıoğlu: "31 Mart için, sevdamız Melikgazi için hazırız ve kararlıyız"

Başkan Yalçın’dan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Alan: "Kiralar esnafın belini büküyor"

Hacılar iftar sofrasında buluştu

Talas'ta Ahmet Özhan rüzgarı

Başkan Büyükkılıç: "Kardeşlik şuurundan hiçbir zaman vazgeçmeyelim"

MÜSİAD Kayseri üyeleri iftarda buluştu

3 katlı binada çıkan yangın korkuttu

Başkan Büyükkılıç'tan çocuk kreşi müjdesi