BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERE ‘HOŞ GELDİN’ ZİYARETİ YAPTI

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERE ‘HOŞ GELDİN’ ZİYARETİ YAPTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kente gelip, yeni yurt kaydı yaptıran üniversite öğrencilerine ‘hoş geldiniz’ ziyaretinde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ile birlikte Talas ilçesi Hunat Hatun Kız Öğrenci Yurdu’nda Talas Belediyesi’nin programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, burada yeni yurt kaydı yaptıran öğrenci ve velileri ile bir araya geldi.

Başkan Büyükkılıç, öğrencilerle ve aileleri ile bir süre sohbet ederek, istek ve taleplerinin olup olmadığını sordu. Büyükkılıç, burada yaptığı konuşmada, Kayseri’nin genç ve öğrenci dostu bir şehir olduğunu ifade ederek şunları kaydetti.  “5 tane üniversitemiz var. Erciyes Üniversitemiz, Abdullah Gül Üniversitemiz ile Kayseri Üniversitemiz devletimizin üniversitesi. Nuh Naci Yazgan Üniversitemiz vakıf üniversitesi ve son süreçte Sağlık Bilimleri Üniversitemiz de Kayseri Tıp Fakültesi’ni açmak suretiyle devlet üniversitesi olarak şehrimizde yer aldı”                                                                                                            

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’de hiçbir öğrencinin açıkta kalmadığını, varsa sorunu olan öğrencinin Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapabileceğinin altını çizerek şöyle konuştu “Hiçbir zaman kamuoyunda ev kiraları ya da başka konularda sıkıntı duymadık, duyduğumuzda gereği yapılır ama şunu duyduk. Kayseri’de açıkta herhangi bir öğrenci yok, yurt sorunu yok, öğrencilerimiz açıkta kalmaz. Kim varsa olur ya yer yurt bulamayan başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm ilçelerimiz dâhil rahatlıkla Alo 153’ten ulaşabilirler, ya da internetten bizlere ulaştıklarında mutlaka onlarla ilgili destek sağlanır, yardımcı olunur”                 

Pandemi döneminin sürdüğünü belirten Büyükkılıç, değişik illerden gelen öğrencilere ve ailelerine, maske, mesafe ve temizlik tedbirlerinin yanı sıra aşılarını olmayanlara aşı çağrısında bulundu.

Türkiye’nin farklı illerinden çocuklarını Kayseri’ye okul kaydına getiren veliler, öğrenci ve genç dostu kentte yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti de dile getirdiler.  

Başkan Büyükkılıç’ın yurt ziyaretine AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ile AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Mert Şimşek’ de eşlik etti.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı