Başkan Büyükkılıç Milli Mücadele Müzesi’ni anlattı

Başkan Büyükkılıç Milli Mücadele Müzesi’ni anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mehmet Alçı İlköğretim Okulu’nda eğitim gören minik öğrencilerle birlikte Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi’ni ziyaret ederek, öğrencilere bu müzenin önemine dair bilgiler aktardı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek, Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yer alan Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi’nde Mehmet Alçı İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencileriyle bir araya geldi.  Başkan Büyükkılıç, heyecanları gözlerinden okunan minik öğrencilerle birlikte müzeyi gezerek, müzedeki Kurtuluş Savaşı'na ve Anadolu'nun milli mücadeleye katkısına ilişkin materyalleri inceleyip, bilgiler aldılar.

Gezide, müzede sergilenen eserleri dikkatle inceleyen öğrenciler, çok etkilendiklerini dile getirirken, bu tür geziler ile öğrencilere milli ve manevi duyguların aşılanması amaçlanıyor.Müzeyi ilgiyle ve heyecanla gezen öğrenciler de hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini söyleyerek, Büyükkılıç’a teşekkürlerini ilettiler.

Başkan Büyükkılıç, öğrencilerle birlikte Sakarya Savaşı devam ederken Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Ankara’dan Kayseri’ye taşınmasının konuşulduğu dönemde Kayseri’ye gönderilen meclis kürsüsünün önünde poz verdi. 

Başkan Büyükkılıç’a, gezi esnasında Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman, Serdar Öztürk ile Ali Hasdal da eşlik etti.

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik