BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “ERCİYES BULUNMAZ BİR OKSİJEN DEPOSU”

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “ERCİYES BULUNMAZ BİR OKSİJEN DEPOSU”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde incelemelerde bulunup; Erciyes’in bulunmaz bir oksijen deposu olduğunu vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Master Planı kapsamında Erciyes’in 12 ay aktif bir şekilde değerlendirilebilmesine yönelik projelendirilen Erciyes Yüksek Kamp İrtifa Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Takımların uluslararası standartlarda kamp yapabileceği merkezde sahayı ve tesisleri gezen Başkan Büyükkılıç; yetkililerden merkez hakkında bilgiler aldı. İncelemede, Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman ve Fen İşleri Daire Başkanı Ali Hasdal ile Etüt ve Projeler Daire Başkanı Ahmet Şeref Bahçecioğlu’da yer aldı.

İncelemeler sonrası değerlendirmede bulunan Başkan Büyükkılıç, Erciyes’in uluslararası kayak merkezlerinin yıldızı olduğunu belirtip, bunun yeterli olmadığını vurgulayarak şunları kaydetti. “Elbette 4 aylık bir süre içerisinde Erciyes’imizin kayak merkezi ile anılmasını yeterli bulmuyoruz. Hatırlanacağı üzere sıcak su termal kaplıca çalışmaları ile ilgili son aşamaya yaklaşmış bulunmaktayız. 2 bin 140 metredeyiz, 2 bin 200 metreye ulaşmak üzereyiz. Ay sonuna inşallah Mevlam bizi mahcup etmez, orada sıcak su ile buluşuruz diye umuyoruz. MTA’dan aldığımız bilgiler bizleri ümitlendiriyor, yüreklendiriyor.”

Başkan Büyükkılıç sözlerinin devamında bir doktor olarak Erciyes’in bir oksijen deposu olduğunun altını çizmeyi de ihmal etmedi. “Yüksek irtifa sporun merkezi 1800-2000 metre arası Erciyes bu işe en uygun yerdir. Doktor olarak söylüyorum, bu alandaki otoritelerin görüşleri de bu doğrultuda, adeta bulunmaz bir yüksek irtifa sporun merkezi mantığı içerisindedir. Futbol ile diğer spor alanlarıyla ilgili hepsine yönelik olarak böyle bir merkezimizin olduğunu paylaşmak istiyorum. İki ayrı futbol ile ilgili sahamızı yaptık, tesislerimiz hazır, kamp ile ilgili çalışmaları da ilgili arkadaşımız sürdürüyor, otel konusunda sorun yok, futbol sahaları konusunda sorun yok, kültürel alanda sorun yok. Erciyes adeta bulunmaz bir oksijen deposu.”

6 adet daha saha yapımı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü duyuran Başkan Büyükkılıç konuya dair şu detayları paylaştı. “Bununla ilgili de çalışmalarımız harıl harıl devam ediyor. İnşallah burayı bir kamp merkezine dönüştüreceğiz. Tüm profesyonel takımları uygun bir rakama, uygun bir şekilde, tarihi misyonu olan, kültürel alt yapısı olan, hoş görünün merkezi olan Kayseri’mizde görmek istiyoruz. Fiyat konusunda takılmamalarını buradan paylaşıyorum, ilgili firmamız bu konuda yardımcı olacağını ifade ediyor, bizler de bu konuda yönlendiriyoruz. İnşallah Kayseri’mizde takım ve takımları görmek istiyoruz. Gerek ulusal, gerekse uluslararası boyutta en güzel kamp merkezinde, güven merkezinde, sağlık alt yapısı ile güçlü merkezimizde, en önemlisi pastırması, sucuğu, mantısıyla yeme-içme mekânlarının en güzellerinin olduğu gastronominin merkezinde görmek istiyoruz, hayırlı, uğurlu olsun.”

Başkan Büyükkılıç futbol sahası incelemelerini penaltı atışları yaparak renklendirdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor