BAŞKAN BAĞLAMIŞ:“DESTEKLERİN PANDEMİ BİTENE KADAR SÜRMELİ”

BAŞKAN BAĞLAMIŞ:“DESTEKLERİN PANDEMİ BİTENE KADAR SÜRMELİ”

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış yazılı bir açıklama yaparak Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyümesinin memnuniyet verici olduğunu vurgulayıp, devlet desteklerinin pandemi süreci sona erene kadar devam etmesinin büyüme sürecine katkı sağlayacağını kaydetti.

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış yazılı bir açıklama yapıp Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyümesinin memnuniyet verici olduğunu kaydederek "Büyüme rakamlarındaki pozitif görünümün yılın geri kalanında da devamı için pandemiden etkilenen sektörlere desteğin sürmesi ve tarım ve hayvancılıkta en önemli maliyet olan gübre mazot ,yem gibi girdi maliyetlerinin düşürülmesi en büyük beklentimizdir" değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Bağlamış açıklamasının devamında Pandemi sürecinde tarımın ve gıdanın önemi bir kez daha ortaya çıktığına da dikkat çekerek “ Çiftçiler, tarımda çalışanlar, gıda üreticileri, tıpkı sağlık çalışanları gibi 24 saat boyunca işlerinin başında oldular. Sokağa çıkma yasağı olsa bile tarlada, bağda, bahçede, ahırda üretime devam ediyor. Bu üretim sayesinde tarım sektörü yüzde 7 büyüdü. Ancak şu bir gerçek ki Pandemi süreci, aynı zamanda maliyetlerin artmasına da neden olmuştur. Tarımda önemli girdilerde yaşanan fiyat dalgalanmaları ve istikrarsızlık üreticinin zarar etmesine neden olmaktadır. Sürdürülebilir ve devamlı büyüme için girdi maliyetlerinde düzenleme ve fiyat istikrarı şart olmuştur. Bu büyümenin sürekliliğini sağlamak adına hükümetimizden beklentimiz girdi maliyetleri için üreticilere destek verilmesi ve düzenleme yapılmasıdır. GSYH'yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde, bu yılın birinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla zincirlenmiş hacim endeksi olarak, tarım sektörü yüzde 7,5 ve hizmetler sektörü ise yüzde 5,9 oranında büyüme başarısı kaydetmiştir.Bu vesileyle, öncelikle bu büyümeyi sağlayan çiftçimize, tüccarımıza, sanayicilerimize, üreticilerimize ve çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" ifadesini kullandı.

Başkan Bağlamış sözlerini noktalarken “Ülkemizde ve tüm Dünya’da Salgının yol açtığı ağır koşullar nedeniyle bir takım belirsizlikler halen varlığını sürdürse de Türk ekonomisi için 2021 yılının, 'toparlanma yılı' olacağını ümit ediyoruz. Ancak büyüme trendinin devamını sağlamak, hiç kuşkusuz tüm sektörlere yönelik alınacak yeni destek kararlarıyla mümkündür. Bunun yanı sıra Meclise gelen matrah ve stok affı düzenlemesi ile borç yapılandırmasına ilişkin düzenlemelerle, stopaj ve KDV indirimlerinin de pandemi son buluncaya kadar uzatılması, büyüme sürecine katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları