BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ :

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ :

?PARK VE BAHÇELERDEKİ MALZEMELERİMİZİ KORUYALIM?

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, park, bahçe ile diğer sosyal ve spor tesislerinde yer alan kamelyalar, banklar, aydınlatma cizhazları ve çöp kutuları gibi tüm malzemelerin aslında kamu malı olduğunu, bu açıdan kullanımlarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak ?Park ve bahçelerimizdeki malzemelerimizi koruyalım? çağrısında bulundu?
Park ve bahçeler ile sosyal ve spor tesislerinde yer alan, bank, lamba, çöp kutuları, kamelyalar, havuzlar, musluklar, aynalar, basketbol potaları, kale direkleri, otomatik sulama aletleri, ağaçlar, süs ve bahçe çiçekleri gibi akla gelebilecek her malzemenin aslında birer kamu malı olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç?Kamu malları vergiler ile alınmaktadır. Sizlerin istifadesine sunulan her malzeme toplanan vergilerden alınmaktadır. Çöp kamyonları, dozer, greyder gibi araçlar yine vergiler ile alınmaktadır. Yani bedeli yine sizler tarafından ödenmektedir. Bu açıdan herkesin hakkı vardır. Bu nedenle özellikle korunmalı ve kollanmalıdır. Park ve bahçelerde yer alan dış mekân kent mobilyaları olarak bilinen park malzemelerini özellikle korumalıyız. Evimizdeki eşyaları nasıl itina ile kullanıyorsak aynı hassasiyeti kamu mallarında da göstermeliyiz? değerlendirmesinde bulundu?
Her yıl bütçenin yaklaşık % 9 gibi bir oranı park, bahçelerde kullanılan malzeme alımına ayırdıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, hor ve sorumsuzca kullanılan, kırılan ve bozulan bu malzemeler içinde yine her yıl bütçenin % 2´i gibi bir oranı malzeme tamiri veya yenilenmesi harcamasında bulunduklarını kaydetti.
2016 yılı bütçesinin 300 milyon lira olduğunu bunun % 1´sinin ise 3 milyon bin lira yaptığını vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, kamu mallarına zarar verenlerin uyarılmasını ve çocukların bu yönde eğitilmesinde en önemli görevin ailelere düştüğünü, vatandaşların sorumluluk bilinci içerisinde gerekli hallerde kolluk kuvvetlerine haber vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti