Barajlardaki 'hayalet ağlar' temizleniyor

Barajlardaki

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri su altı yaşamını büyük tehlikeye düşüren hayalet ağları temizliyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube ekipleri, Kayseri Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği birlikte Yamula Barajında su altı yaşamında büyük tehlike oluşturan ve 'sucul hayatın katili' olarak adlandırılan su içerisindeki hayalet ağları temizleme çalışması gerçekleştirdi.

Ağ kullanarak avcılık yapan vatandaşlar tarafından terk edilen ve ekosisteme yıllarca büyük zarar veren hayalet ağlar, ekipler tarafından kaldırılırken; konuya dair değerlendirmede bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, ağların çevre için kirlilik kaynağı olduğuna dikkat çekerek  "Çevre için tam bir kirlilik kaynağı olan bu ağlar; sucul canlıların ve su kuşlarının hareket, beslenme ve çeşitli yaşam faaliyetlerini engellemektedir. Avcılıkta kullanılan ağların su ortamında uzun süre herhangi bir bozulma ya da çürümeye maruz kalmadan onlarca yıl dayanması bu sorunun sürekli olmasına imkan tanımakta ve türlerin popülasyonlarını etkilemesi bakımından önem arz etmektedir. Bu tür ağların Kayseri iç sularına zarar vermesini engellemek adına, Yamula Barajı ve ilimiz bütün iç sularında temizlik faaliyetine devam edecektir. Sivil toplum kuruluşlarının da destekleri ile bu ağların temizlenmesi, su ekosisteminin korunması ve çevre kirliliği ile mücadele hız kesmeden devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor