Bakımsız araç intikamını yolda alıyor

Bakımsız araç intikamını yolda alıyor

Kayseri’de oto sanayiciliği yapan Selçuk Soylu, araçların kışlık bakımları ile ilgili verdiği bilgilerde kışlık bakımlarda özellikle akü ve yağın kaliteli olması gerektiğini belirterek, “Bakım maliyetini düşürürken sonrasında daha fazla maliyet çıkabiliyor” dedi.
Kaliteli yağ ve akü kullanımının kışın daha rahat olacağını söyleyen 28 yıllık sanayici Selçuk Soylu, “Kışlık bakımlarda öncelikle bilinen marka yağların kullanılması lazım. Mazot filtresi, araç benzinli ise bujilere kışın çalışmasında bunlara dikkat edilirse daha faydalı olur. Özellikle akü önemli. Kış mevsiminde akü ölçümü yaptırmak lazım. Antifrizi de özellikle bilinen markalardan koyarsak ve bunlara dikkat edersek kışın daha rahat olabiliriz. Kışın en çok arızaya sebebiyet veren şeyler akü, kötü mazot ve yakıt filtreleridir. Bunlara da dikkat edilmesi lazım. Bunlara dikkat edilmezse kışın araç çalışmaz, yakıtı çok yakar. Bilinen marka yağlardan koyulmazsa kışın kalınlaşıyor, marş zor basıyor ve araçlar geç çalışıyor. Bunlara dikkat edersek ve kaliteli yağ, kaliteli yağ filtresi, uzun giden aküler kullanırsak kışın daha rahat edebiliriz” dedi.
Soylu, ucuza mal edilen bakımların ilerleyen zamanlarda araca daha fazla zarar verebileceğini söyleyerek, “Ucuz etin yahnisi yenmiyor. Yani periyodik bakım 5 bin TL tutuyorsa müşteriler 3 bin TL’ye yaptırma peşine düşüyorlar. Bu sebepten dolayı da 50-60 bin TL’lik turbo, enjektör gibi parçalara zarar veriliyor. Kötü yağ ve parça kullanmamak bu açıdan bence en iyisi” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İHA

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”