BAKAN ÖZHASEKİ ŞIRNAK´TA

BAKAN ÖZHASEKİ ŞIRNAK´TA

HABER TÜRK TV´NİN CANLI YAYININA KATILDI

ÖZHASEKİ: ?TERÖRİSTLER ŞIRNAK´TA VATANDAŞIN EV SAHİBİ OLMASINI İSTEMEDİ?

?İTTİFAKIN MİLLETİN HAYRINA OLACAĞINA İNANIYORUM?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terörden zarar gören bölgelerdeki yeniden inşa çalışmalarını yerine incelemek için geldiği Şırnak´ta Haber Türk TV´nin canlı yayınına katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terörden zarar gören bölgelerde devam eden ve sona eren çalışmaları yerinde incelemek üzere geldiği Şırnak´ta Haber Türk TV´nin konuğu oldu. Canlı yayında Veyis Ateş´in sorularını yanıtlayan Bakan Özhaseki, Şırnak´ta 2.5 yılda gelinen noktayı anlattı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özhaseki, Şırnak Merkez, İdil, Silopi ve Cizre´nin terörden en çok zarar gören bölgeler arasında yer aldığını söyledi. 48 bin 650 adet bağımsız birimin hasar gördüğünü dile getiren Özhaseki, ?Terör saldırılarından sonra hasar gören evlerin altyapısı da hasarlıydı, yollar perişandı. Teröristler o evleri siper haline getirince ev sahipleri mecburen orayı terk etti. Fakir fukaranın evleri harap oldu. Neredeyse ayakta duran bir yapı kalmamıştı. Bu manzaralara şahitlik ettik. Bazı ilçelerde operasyon başlamamıştı, çatışmalardan bir iki gün sonra geldiğimizde böyle bir manzarayla karşılaştık. Her şeyi tahrip ettiler. Acı verici olan şey yere Kuran-ı Kerim atmışlardı. Bizim polislerimiz bunu yerden kaldıracakken bombalı tuzaklarla karşılaştılar. Bu tuzaklamalar nedeniyle evlerin kontrol edilip yıkılma aşamasına gelinmesi bir yılımızı aldı. Bir sene kadar önce burada Sayın Başbakanımızla temel attık. Şırnak belki de geç kalınmış bir yer. Terörün en şiddetli yaşandığı yerlerde evlerin tamamına yakınını teslim ettik. İdil ve Silopi´de evleri teslim ettik burada da 6 ay içinde aynı noktaya geleceğiz? diye konuştu.

 ?BİSMİLLAH DİYEREK İŞE BAŞLAYACAĞIZ DEDİK?

Türkiye´nin geride kalan 40 yılda terörle mücadele ettiğini ancak hiçbir dönemde bu kadar kararlı ve planlı olunmadığını vurgulayan Bakan Özhaseki, teröristlerin buradaki evlerin yeniden inşa edilmemesi için vatandaşlara anlaşmamaları konusunda baskı yaptıklarını söyledi. Şırnak´ın yanında bir çok bölgede restorasyon ve yeniden inşa çalışmalarının yapıldığını dile getiren Özhaseki, ?Çocuklara, masumlara saldıran baskı kuran bir örgüt dünyanın hiçbir yerinde yok. 40 yıldır devlet üst akılla mücadele etti. İlk geldiğimiz günden beri, bana söylenen iki şeyde değişiklik yok: ?Ne olur burada güvenliği ihmal etmeyin. Burayı teröristlerden kurtardınız, bunlar bizim akrabamız yakınımız da olsa bunlarda güzel duygular, insanlık yok. Bunların insafına bizi terk etmeyin´ dediler. İkincisi; ?Yaralarımız var, çadırlarda yaşıyoruz bizim yaralarımızı sarın?´ İkinci istekleri buydu. Onlara, ?Sabredin Bismillah deyip işe başlayacağız´ dedik. Her vatandaşın kira yardımını yaptık. Vatandaş burayı görüp imzasını attığında, iki sene önceden bahsediyorum, kendi evinde oturacağı güne kadar kira yardımı almaya devam ediyor. Bu evlerin yapımı gecikirse bu benim zararıma daha çok kira veririm. Bu nedenle vatandaşların evlerinin teslim edilmesi konusunda bir gecikme de yaşanmadı? açıklamalarını yaptı.

 ?SEÇİME EN HAZIR PARTİ AK PARTİ?

Önceki gün alınan erken seçim kararına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki, AK Parti ile MHP´nin aldığı ittifak kararının önemine değinde. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´yi uzun yıllardır tanıdığını aktaran Özhaseki, Bahçeli´nin milletin geleceği ile kendi geleceği ve konumu arasında bir karar alması gerektiğinde tercihini milletten yana kullanan bir lider olduğunu söyledi. AK Parti iktidarının geride kalan dönemlerde hep zor olanı tercih ettiğine dikkat çeken Özhaseki, ?Recep Tayyip Erdoğan diye bir lider var. 15 yıl boyunca akla hayale gelmeyecek riskler aldı. Gece gündüz çalışmaya devam etti ve ediyor. Türkiye´de sürdürülemez bir yapı vardı, Türkiye´nin ileriye doğru gitmesinin yolu güçlü iktidarlardan geçiyordu. Yapılan halk oylaması ile Türkiye´nin geleceği açısından önemli bir karar alındı. Alınan bu kararların da uygulanması gerekiyor. Cumhurbaşkanımız siyaset dehası. Birkaç ay önce belediyelere yönelik bir düzenleme yaptı ve orada bir kan tazelenmesi lazım dedi. Birkaç belediye başkanı görevden alındı ama bu süreçten sonra tüm belediyelerimiz hızla çalışmaya başladı. Yeni başkanlar da hızla koşmaya başladılar. Herhalde seçime en hazır parti AK Partidir?? ifadelerini kullandı.

 ?ERDOĞAN CUMHURBAŞKANIMIZDIR, BAŞKANIMIZDIR?

Yapılacak seçim ile uygulamaya konulacak yeni sisteme ilişkin de çarpıcı değerlendirmeler yapan Bakan Özhaseki, söz konusu hükümet sisteminin ilk gündeme geldiği dönemde kendisinin belediye başkanı olduğunu belirtti. O dönemde bu konuyla ilgili bilgi sahibi olmak amacıyla çok sayıda kitap okuduğunu dile getiren Özhaseki, ?Okuduğum kitaplardan, çıkardığım notlardan bu milletin yükselmesinin, güçlü olarak ayakta kalmasının yolunun güçlü iktidarlardan geçtiğini gördüm. Bu gücün de tek yolunun kavgalı, koalisyonlu iktidarlar olmadığını düşünüyorum. Halk oylaması döneminde partimin kampanyasına katılıp, hiçbir seçimde göstermediğim olağanüstü bir performans yakaladım. Buna inanarak yaptım. İnanmasaydım bir gün olsun bir cümle söylemezdim. Net olarak söylüyorum. Gelinen noktada şimdiden isterseniz söyleyeyim, Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanıdır, Başkanımızdır. Yüzde 60´lar civarında bir oyla geliriz sonra da sistemi kurgularız. Parlamento aritmetiğinde zayıf düşeceğimizi zannetmiyorum. MHP ile kurduğumuz ittifakın milletin hayrına olduğuna, Meclis´teki üstünlüğü sağlayacağına inanıyorum? görüşlerini paylaştı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”