BAKAN ÖZHASEKİ ADIYAMAN´DA

BAKAN ÖZHASEKİ ADIYAMAN´DA

İLLER BANKASI YATIRIMLARININ AÇILIŞINA KATILDI

BAKAN ÖZHASEKİ: ?SON 15 YILDA ADIYAMAN´A 495 MİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman´da İller Bankası tarafından gerçekleştirilen yatırımların açılış törenine katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi açılış ve programa katılmak üzere bulunduğu Adıyaman´da İller Bankası tarafından temelleri atılan yatırımların açılış ve temel atma törenine katıldı. Adıyaman´da 8 farklı tesisin açılışının gerçekleştirileceğini söyleyen Bakan Özhaseki, yatırımların toplam tutarının 100 milyon liranın üzerinde olduğunu belirtti. Geride kalan 15 yıl içerisinde Adıyaman´da hayata geçirilen yatırımlara dikkat çeken Özhaseki, ?Sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak son 15 yılda Adıyaman ve çevresinde yaptığımız hizmetlerin toplam tutarı 495 milyon lira. 2002 öncesinde iyi hatırlıyorum üçlü koalisyon hükümeti 5 kilometre yol yaptığında bunun hangi partinin hanesine yazılacağı tartışılırdı. O günler geride kaldı. Şimdi toplu açılışlar yapılıyor. Bizim, İller Bankası vasıtasıyla gönderdiğimiz para 2 milyar liraya yakın. Adıyaman ve çevresinde kullanılmak üzere gönderdiğimiz araç sayısı ise 39? diye konuştu.

?TERÖRÜN ÜZERİNE CESARETLE GİDİP KAZDIKLARI ÇUKURLARA GÖMDÜK?

 Açılışta yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bakan Özhaseki, Türkiye´nin son yıllarda üç ayrı terör örgütüyle birden mücadele ettiğine dikkat çekti. Batılı ülkelerin Suriye´deki varlığına yönelik eleştirilerini de dile getiren Özhaseki, ?Son 20 yılda gönül coğrafyamızda büyük oyunlar oynanıyor. Emperyalist güçler, coğrafyamızdaki devletleri paramparça ettiler. Bir tek oyunlarını tutturamadıkları ülke var o da Türkiye? Son 3 yılda başımıza gelenlere bakar mısınız? PKK belası çukurlar kazıp öz yönetim ilan etmeye, daha sonra Suriye sınırında bir PKK devleti kurmaya kalktı. Cesaretle üzerine gittik, katilleri eştikleri çukurlara doldurduk. Orada yaraları sarmak için binlerce konut yapıyoruz. O bölgeye her gittiğimde vatandaşlarımız bana diyorlar ki, ?Bu yaraları sarıyorsunuz ama lütfen güvenliği ihmal etmeyin?´ Bir başka bela da son 2-3 yılda başımıza çıkan FETÖ belası. Sırıtık yüzlerle insanların karşısına çıktılar. Bir gecede gerçek yüzleri ortaya çıktı. Mahkemelerden, tutanaklardan anlıyoruz ki Müslüman gibi görünüp emperyalist güçlere hizmet etmişler. Anlıyoruz ki Müslümanlık namına bildiğimiz doğruları tahrip etmişler. Daha sonra DEAŞ belası. Hiçbir tasavvufi akımda bunların yeri yok. Bunları parayla kandırdılar. Sakal uzatıp DEAŞ´a katıldılar, sakallarını kesip PYD´ci oldular. Satılık uşak bunlar. Bunlara karşı da mücadelemizi verdik. Güçlü ve medeni olduğunu söyleyen Avrupa ülkelerinden biri bunlardan bir tanesiyle bile mücadele edecek güce sahip değil? açıklamalarını yaptı.

?BİR OLMAK GÜÇLÜ OLMAKTIR?

Türkiye´nin terör örgütleriyle mücadelede başarılı sonuçlar elde ettiğini belirten Bakan Özhaseki, bazı batılı ülkelerin Türkiye´nin çevresindeki ülkeleri bölmeyi amaçladığını dile getirdi. Özhaseki, ?Binlerce kilometre mesafeden bizim sınırımıza gelen ülkeler var. Ortak bir tarihiniz mi var? Birlikteliğiniz mi var, geçmişiniz mi var neden geldiniz? Niye bölmek için uğraşıyorsunuz? Avrupa Birliği´nde 28 ülke var bir tanesi ayrılmak istese hepsi ayağa kalkıyor. Amerika eyaletlerini bir arada tutmak için çırpınıyor. Bir olmak güçlü olmaktır. Bunu hissetmek istiyorlar. Aynı adamlar bu coğrafyadaki ülkeleri bölmek, parçalamak istiyorlar. Afganistan´a da Libya´ya da böyle girdiler. Hangi birine demokrasiyi götürdüler?? açıklamalarını yaptı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor