BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ

BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ

CAMİLERE "SİLÜET" DÜZENLEMESİ GELİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye genelindeki camilerin silüeti ve iç yapısına yönelik yeni bir konsept oluşturacaklarını belirterek, "Emekli amcalar bir araya geliyorlar. Belki de kendilerini affettirme güdüsüyle cami dernekleri kuruyorlar, sonra da bağış adı altında paralar alıp, cami inşaatlarına başlıyorlar. Bir ibadethane yapma gayreti saygıdeğer ama lütfen bunu da bir proje dahilinde yapsınlar." dedi.
Bakan Özhaseki, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası´na katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.
Bakan Özhaseki, "Tarihi dokusuna sahip çıkan kimlikli kentler oluşturma doğrultusunda ne gibi çalışmalar planlanıyor? Doğayla dost, atıklarını dönüştüren ´ekolojik köyler´ oluşturma projesine yönelik çalışmalar ne aşamada, bunun gibi yeni projeleriniz olacak mı?´ yönündeki soru üzerine, Türkiye´de "sağlıksız" ve "kimliksiz" kentlerin bulunduğunu belirtti.
Sağlıksız yapılar ile depreme dayanıksız yapıları kast ettiğini aktaran Özhaseki, "Ciddi bir deprem riski karşısında birçok şehirdeki, evlerimiz, konutlarımız, iş yerlerimiz yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. 1999´dan önce yapılmış, ruhsatını almış yapılarımızın büyük bir çoğunluğunun tehlike içerisinde olduğunu söyleyebiliriz." dedi.
Özhaseki, "kimliksiz kentler" sorunuyla ilgili, "Silüet, bizi ve bizim değerlerimizi temsil etmiyor. Şehirler aslında içinde yaşayan insanların kimliklerini, yaşam biçimlerini, sosyal münasebetlerini, ilişkilerini, inanışlarını ele veren yerlerdir. Bizim Anadolu kentleri veya büyükşehirlerimize baktığımız zaman yıllardır medeniyetler kurmuş, Türk insanının kendine has değerlerini yaşayış biçimlerini, örfünü, adetini yansıtan bir kimlikli kent ne yazık ki göremiyoruz." ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor