‘Anatolian Business Forum' un ilk durağı kayseri oldu

‘Anatolian Business Forum

Girişimci ve Yöneticiler Derneği tarafından hayata geçirilen ve Türkiye'de bir ilk olan dijital dönüşüm organizasyonu 'Anatolian Business Forum' projesinin ilk durağı Kayseri oldu

Girişimci ve Yöneticiler Derneği’nin Türkiye’nin 81 ilinde eğitim veren  üniversitelerde gerçekleştireceği  çeşitli panel ve özel konuşmacılarla katılımcıların farkındalıklarını artıracak bir dijital dönüşüm organizasyonu olan ve ilki Kayseri’de düzenlenen Anatolian Business Forum’u TRT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Albayrak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın onur konuğu olduğu toplantı ile start verdi.

Başkan Büyükkılıç etkinlikte yaptığı konuşmada  ‘Kayseri anlatılmaz yaşanır’ diyerek başladığı sözlerinin  devamında ilimizin  tarihine dair bilgiler paylaşıp, içinde bulunduğumuz dijitalize çağda şehirlerin yarıştığına dikkat çekerek şöyle konuştu “Akıllı şehircilik kapsamında şehrimizi bu yarışta geri bırakmamak, ön plana çıkarmak için sürdürmeye devam edeceğiz. Dijital çağın getirdiği yeniliklerin hayatımızda çok büyük bir rol oynadığının farkındayız. Ülkemizin gelişen teknolojiyi kullanarak en iyi şekilde yönetilmesini yine hep birlikte gerçekleştireceğiz. Ülkemizin bu alanda ne kadar kararlı bir duruş sergilediğini, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hep beraber gözlemlemekteyiz. Başta Akıllı Şehir Stratejimiz olmak üzere, Ulusal Yapay Zekâ Stratejimiz, Dijital Dönüşüm Çalışmalarımız, yerli ve milli uydularımız, Ulak 5G iletişim altyapımız, TOGG yerli otomobilimiz, E-Devlet Altyapımız, Teknofest yarışmalarımız ve daha birçok çalışmamız önem arz etmektedir. Çağın gerekleri içerisinde en ayrıcalıklı ve önemli yere sahip olan teknolojiyi, artık her alanda olduğu gibi şehircilik konusunda da uygulamalı ve teknolojinin imkânlarını bu alanda da yaşanabilir, konforlu şehirler olma amacıyla daha fazla gündemimize taşımalı, gereğini yapmalıyız.”

                                                                                                                Başkan Büyükkılıç sözlerinin devamında katılımcılara dijital dönüşüm ile ilgili Akıllı Ödeme Sistemi’nden Kayseri Kart Akıllı Geçiş Sistemleri’ne, Yeni Akıllı Şehir Mobil Uygulaması’ndan Kayseri.com.tr Turizm Portalı’na, Trafik Kontrol Merkezi’nden Enerji Verimliliği’ne, Türkiye’ye örnek uygulama olan bisiklet paylaşım ağından Akıllı Kavşak Projesi’ne kadar birbirinden önemli projelere dair bilgiler paylaştı.                                                                                            

‘Zenginlikler Şehri Kayseri’ tanıtım filminin de izlendiği program sonunda Başkan Büyükkılıç’a plaket takdim edilirken,  yöneticilerin, bilim insanlarının, gazetecilerin konuşmacı olarak katıldığı forum, 5 oturumda noktalandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”