AKTİF EĞİTİM-SEN DAVASINDA

AKTİF EĞİTİM-SEN DAVASINDA

SANIKLARA CEZA YAĞDI?

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Aktif Eğitim Sen Derneği´nin yöneticilerinin bulunduğu 6´sı tutuklu 30 sanığın yargılandığı davada sanıklara ceza yağdı?   8 sanığa ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verilen dava sonucunda diğer 22 sanık ise tek dosyada başka bir gün yargılamak üzere dosya kapatıldı?

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada tutuklu sanıklar Mehmet Ç.C., Ahmet B., Selami Y., Zeki Y., İlyas Y., Ahmet K. ile tutuksuz sanıklar Sinan C., Atilla K., Ayhan K., Erdal A., Necmettin G., Aziz K., Turgay Y., Yusuf K., Abdulkadir Ç., Abdullah A., Erhan K., Salih E., Kürşat A.K., Levent S., Murat D., Mustafa E., Mükremin S., Nizami K., Savaş B.Y., Ali T., Servet A., Taner Ş., Tekin B. ve Yasemin E. ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Mehmet Ç.C., Ahmet B., Selami Y., Zeki Y., İlyas Y., Ahmet K. ile tutuksuz sanıklar Sinan C. ve Atilla K. hakkında karar verilme aşamasına gelindiği gerekçesiyle, 8 sanık ile diğer 22 sanıkların dosyalarının ayrılmasına karar verdi.

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan FETÖ´nün eğitim sendikası Aktif Eğitim Sen´e yönetici, üye oldukları, örgütten aldıkları talimatla Bank Asya´ya para yatırdıkları ve örgütün gizli iletişim ağı by lock programını kullandıkları iddiasıyla yargılanan tüm sanıklar yaptıkları savunmalarında üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediler.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklar Mehmet Ç.C., Ahmet B., Selami Y., Zeki Y., İlyas Y., Ahmet K. ile tutuksuz sanıklar Sinan C. ve Atilla K.´ya ?silahlı terör örgütüne üye olma´ suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, diğer 22 sanığı ise tek dosyada başka bir gün yargılamak üzere dosyayı kapattı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Avukata saldıran kadına 14 yıl 14 aya kadar hapis cezası talebi

84 polis ile aranan şahıslara operasyon

Saklandığı yerde yakalandı

Kazada savrulan araç ters döndü: 3 yaralı

Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı

Suç makinesi jandarmadan kaçamadı

4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi:

Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Kayseri'de veterineri şehit edip Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı paramotor bulundu

Uygulamadan kaçarak 2 araca çarpan alkollü sürücü yakalandı

Parkta şüpheli çanta paniği

Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı