Akar: “Milletimizi terör belasından kurtaracağız”

Akar: “Milletimizi terör belasından kurtaracağız”

Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından tertiplenen doğa yürüyüşüne katılarak ilimiz sakinleri ile yürüyüş yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı değerlendirmede terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak; "Yurt içinde, yurt dışında, Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyinde nerede olurlarsa olsunlar terörle mücadele devam ediyor, milletimizin başına musallat olan bu beladan asil milletimizi kurtaracağız" ifadesini kullandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından Ali Dağı’nda tertiplenen doğa yürüyüşüne Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Kayseri 1. Sıra  Milletvekili Adayı Hulusi Akar, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ve vatandaşlar iştirak ederken; yürüyüş sonrasında değerlendirmelerde bulunan Milli Savunma Bakanı Akar; terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak şöyle konuştu  "Aynı zamanda cennet vatanımızın korunması için hiçbir fark olmaksızın tek yürek olarak 85 milyon vatandaşımızın korunması için, hiçbir fark olmaksızın tek yumruk olarak devletimiz, milletimiz, silahlı kuvvetlerimiz her türlü mücadeleyi yaptı, yapmaya da devam ediyor. Bu konuda güvenliğimize karşı olan teröristlerle mücadelemiz yoğun şekilde devam ediyor. Yurt içinde, yurt dışında, Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyinde nerede olurlarsa olsunlar mücadele devam ediyor. Bunları da sona erdirmek suretiyle 40 yıldan beri vatanımızın, milletimizin başına musallat olan bu beladan asil milletimizi kurtaracağız. 85 milyon hiçbir fark olmaksızın güven içinde, mutlu ve müreffeh yaşayacak. Bu konudaki ilerlemeler devam ediyor. Ülkemizin haklı menfaatlerini, denizlerimizi, hava sahamızda Ege'de, Akdeniz'de, Kıbrıs'ta koruduk, koruyoruz. Diğer taraftan dost ve kardeşlerimiz var; Libya var, can kardeşimiz Azerbaycan var, onlarla ilgili de mücadelemizi sürdürüyoruz" 

Sözlerinin devamında uluslararası arenada Türkiye'nin artık özne haline geldiğini ve önemli rollerinin olduğunun altını çizen Bakan Akar konuşmasını şöyle sürdürdü "Türkiye artık bildiğiniz Türkiye değil. Şuanda uluslararası ortamda gerçekten özne haline gelmiştir, söz sahibidir. İster Ortadoğu'da, ister Balkanlar'da, ister Kaflkasya'da, isterse Ukrayna - Rusya Savaşı'nda olsun bizim söylediklerimiz önemli. Önemli rollerimiz var. Geçen sene 22 Temmuz'da yaptığımız anlaşmayla 29 milyon tondan fazla tahıl ihtiyaç sahiplerine gitti. Eğer bu anlaşma olmasaydı, Ukrayna - Rusya bir araya gelmeseydi ciddi bir şekilde özellikle Afrika'da açlık, açlığa bağlı olarak fiyatların yükselmesi, siyasi istikrarsızlığa kadar gidecekti. Bunun da sonuçları bütün dünyada hissedilecekti. Bunu da önleyen Türkiye olmuştur."

Bakan Akar ve beraberindekiler etkinlik kapsamında vatandaşlarla sohbet ederek ağaç dikerek ilimizde yeşilin artmasına katkı verdiler.

 


Haber Kaynak : İHA

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı