AK Partili Taner Yıldız: “FETÖ’cüler birçok ülkedeki ‘Arap Baharı’nın önemli parçaları”

AK Partili Taner Yıldız: “FETÖ’cüler birçok ülkedeki ‘Arap Baharı’nın önemli parçaları”

Kayseri’de 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü nedeni ile şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, “FETÖ’cüler birçok ülkedeki ‘Arap Baharı’nın önemli parçaları” dedi.

Kartal Şehitliğine yapılan ziyarete Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Serkan Tok, protokol üyeleri, şehit aileleri ve basın mensupları katıldı. Düşmanların her seferinde yenilgiye uğrayacağını söyleyen Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, “Bundan 5 yıl önce bu FETÖ’cülerin hain darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla, meydanları dolduran aziz milletimizin kahraman evlatları hainlerin tanklarına, uçaklarına karşı ellerinde sadece şanlı bayramız, imanı ve yüreği ile dur dedi, akamete uğrattı. Bunun sonucunda da 251 şehidimiz ve 2 binin üzerinde gazimiz oldu. 15 Temmuz Şehitlerimizi ve bu vesile ile de bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Düşmanlarımız 100 yıl önce ve daha önce hangi hesaplar içerisindeyseler, bugün de aynı hesaplar içerisindedirler. Önümüze çıkardıkları her engeli ecdadımızdan aldığımız güçle Allah’ın izni ile her seferinde yeneceğiz. Sonuçları ve akıbetleri aynı olacak bu hainlerin” dedi.

“FETÖ ARAP BAHARI PROJESİNİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI”

FETÖ terör örgütünün birçok ülkede Arap Baharı denilen yapının önemli parçası olduğunu söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, “Öncelikle şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Allah cennetinde buluştursun bütün şehitlerimizle beraber. Gazilerimizi sağlık sıhhat temennisi ile anıyoruz ve Türkiye’ye geleceği armağan ettikleri için müteşekkiriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkenin idaresine koyduğu güçlü irade ile beraber, 15 Temmuz darbecilerin akamete uğradığı bir gün oldu. FETÖ’cüler birçok ülkede gerçekleştirilmeye çalışılan ‘Arap Baharı’ dediğimiz yapının önemli bir parçası oldular. Bunu planladılar ve Türkiye versiyonunu uygulamaya çalıştılar. FETÖ’cilerin, FETÖ’ye bu manada elebaşına gönül verenlerin yalnızca dünyada değil, ahirette de bu millet yakalarına yapışacaktır” ifadelerini kullandı.

“DARBECİLER TÜRK MİLLETİ’NİN TOKATINI YEDİ”

Daha önce darbelere hiç böyle tepki verilmediğini fakat 15 Temmuz’da darbecilerin Türk Milleti’nin tokadını yediğini belirten, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, “15 Temmuz 2016 emperyalistlerin bundan önce olduğu gibi ülkemizi bölmek, parçalamak için başlattığı bir harekatın FETÖ’cü hainler marifeti ile başlattığı bir askeri darbenin, milletimiz tarafından sert bir tepki ile akamete uğratıldığı tarihtir. Ülkemizde bundan önceki darbe girişimlerinin ve muhtıraların hiç birisi bu tepkiyi görmediği için ve bunların karşısında milletimizin gösterdiği tepki bu şekilde ortaya konulmadığı için, şimdiye kadar emperyalistlerin hepsi ülkemiz üzerinde oyun oynamakta cesaret gösterdiler. Bundan sonra milletimizden yedikleri tokat nedeni ile artık ülkemizde inşallah milletimizin birliği ve beraberliği sayesinde böyle oyunlar oynamaya cesaret gösteremeyecekler” dedi.

“İÇERİDEKİ HAİNLERE KARŞI UYANIK OLMALIYIZ”

Türk Milleti’nin düşmana karşı her zaman uyanık olduğunu ama hainlerin içerden olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Şehitliğimizdeki şehitlerin şahsında ve özelde de 15 Temmuz Şehitlerimizle beraber bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onların bizler için şefaatçi olmalarını temenni ediyoruz. Şehitlerimiz olmazsa biz olmayı, bu ülke olmaz, bu bayrak göklerde durmaz. Bunun farkındayız, şehitlerimize de bunun için minnet duyuyoruz. Ailelerine sabırlar diliyoruz. Dışarıdan olan düşmanlara karşı devletimiz ve milletimiz her zaman uyanıktır ama ihanet içeriden olunca izah edilir tarafı yoktur. Hainlere karşı her zaman uyanık olmalıyız.”

15 Temmuz’un tüm dünyaya örnek olacak şekilde engellendiğini söyleyen AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ise “Bundan 5 yıl kadar önce akşam saatlerinde herkes sofrasında otururken bir haberle Türkiye irkildi. Kalkışmaydı, darbeydi derken Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla herkes sahaya indi. Bugün deyince akla ilk sela geliyor sanırım. O gece selalar okununca bu milletin milliyetçi tüm damarları Türkiye sevgisi ile doldu taştı. Hesap edemedikleri bir şey vardı o da Türk Milleti partisine, yaşına, cinsiyetine bakmadan sahalardaydı. O gün görüldü ki son 50 yıldır her 10 senede bir yapılan darbelerden bir tanesi özellikle tüm dünyaya örnek olacak şekilde vatandaş tarafından engellendi. Cenab-ı Allah bu milletin kıyamet sabahına kadar birliğini ve dirliğini daim eylesin. Düşmanlarına fırsat vermesin” dedi.

15 Temmuz’un hilal ile haçın savaşı olduğunu söyleyen MHP İl Başkanı Serkan Tok ise “Hilal ile haçın mücadelesi olan 15 Temmuz’u iyi görmek, iyi algılamak gerekiyor. Hilal kazanmıştır, haç kaybetmiştir. Haçın evlatları son nefeslerini verene kadar da kaybedecektir. Çünkü bu memleketin hilal sevdalısı bir milleti var, bu milletin de adı Türk Milleti’dir. Dini İslam, kültürü Türk Kültürü’dür. Bir daha böyle hain bir darbe ile karşılaşmamak için milletimizle beraber hükümetimizin yanında milim oynamadan duracağımızı beyan ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyarette Kuran-ı Kerim okunmasının ardından protokol üyeleri tarafından şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.


Haber Kaynak : İHA

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı