Ahilik Haftası kutlamaları başladı

Ahilik Haftası kutlamaları başladı

Her yıl 13-19 Eylül’de gerçekleştirilen Ahilik Haftası kutlamaları başladı. Kutlamalar, Atatürk anıtına çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama programının  başlangıcına KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, KESOB Yönetim Kurulu Üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar, Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Yönetimi ile anıt önünde hatıra fotoğrafı çektiren Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Şeyhi Odakır, ardından ise kameralar karşısına geçti. Ahilik haftası etkinlikler hakkında açıklamalarda bulunan başkan Odakır, şöyle dedi:  “Ahilik haftamız bugün itibariyle başladı. İnşallah bir hafta sürecek Ahilik Haftamız bugün saat 09.15’de çelenk sunulmasıyla başladı. Ardından valilik ziyaretimiz ve  büyükşehir ziyaretimiz olacak. Ahi Evran zaviyesi önünde de ahilik kutlamalarımız devam edecek. Daha önceden bir odadan Ahi seçilirken bu sene bütün odalarda ahilik kaftanı giydirilmesine karar verdik.

Bugün Ahi kaftanı giydirilecek. Bütün odalarda ahilik kaftanı giydirilecek, ardından öğlen Ayşe Baldöktü’de saat 13.30’da ahilik yemeği ikram edilecek. Çarşamba günü 3 tane vitrin yarışması belirledik.  3 tane esnafı belirledik, çarşının içinde  biri pastırmacı, biri gelinlikçi, giyimci bunlara ödül vereceğiz. Plaketlerini vereceğiz. Perşembe günü Bünyan’da da Ahilik Haftası kutlanacak. Bugün burada olduğu gibi bir kutlamamız olacak. Bünyan’dan sonra Cuma günü Hunat camii’nde vaaz verilecek. Ardından Cumartesi günü Cumhurbaşkanımızda katılacağı inşallah her yıl düzenli olarak katılıyor. Bu yıl katılır mı bilmiyorum. Yine Kırşehir’de de Cumartesi günü bir kutlama var ve bu kutlamadan sonra Ahilik Haftası sona erecek. Tabi burada Ahi kültürü ile yetişen esnaf ve sanatkarımıza teşekkür ediyoruz. Şehrimizdeki esnaf ve sanatkarımıza Ahilik Haftası, hayırlı uğurlu olsun diyoruz, rabbim utandırmasın inşallah.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik