AGÜ-KİGDER İŞBİRLİĞİ

AGÜ-KİGDER İŞBİRLİĞİ

KİGDER ÜYELERİ AGÜ ÖĞRENCİLERİNE KARİYER DANIŞMANLIĞI YAPACAK .

Abdullah Gül Üniversitesi ile Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği -KİGDER arasında Mentörlük yani Kariyer Danışmanlığı İşbirliği Protokolü imzalandı. Protokole göre KİGDER üyeleri, AGÜ öğrencilerine kariyer danışmanlığı yapacak.
AGÜ Öğrenci Dekanlığı ve KİGDER´in girişimleri ile yapılan işbirliği protokolü, Rektörlük Senato Salonu´nda düzenlenen toplantıyla imzalandı. Protokolü Abdullah Gül Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği adına ise Başkan Dr. Sema Karaoğlu imzaladı.
Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, KİGDER´in çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, çok iyi işler yaptığını belirterek, böyle bir sivil toplum kuruluşu ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek imzaladıkları işbirliği protokolü kapsamında, KİGDER´in belirleyeceği kadın yöneticilerin, AGÜ öğrencilerine kariyer danışmanlığı yapacağını, öğrencilerin iş dünyasına entegre olmalarına katkı sağlayacaklarını kaydetti.
KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu da amaçlarının önce Kayseri´de sonra ise ülke genelinde hukuksal, sosyal, siyasal birçok alanda kadınları geliştirmek, onların katma değer yaratmasına katkı sağlamak olduğunun altını çizip kadınların teorik bilgileri almakta olduklarını ancak rol modele ihtiyaçlarının olduğuna işaret ederek ?Bu açıdan üniversitelerin desteğini almak bizim için çok önemli. Abdullah Gül Üniversitesi´nin işbirliklerine verdiği önemi de desteği biliyoruz. Üniversiteden bu desteği almak ve AGÜ öğrencilerine rol model olup onların danışmanı olmak bizim için gurur verici? diye konuştu.
Karaoğlu konuşmasının sonunda kız erkek ayrımı yapmadıklarını ancak kız öğrencilere kariyer danışmanlığı yapmanın kendileri için ayrıca önemli olduğunu belirtip, erkek öğrencilere de bu hizmeti verebileceklerini de sözlerine ekledi.
Protokolün imzalandığı toplantıya KİGDER üyeleri Feride Bilgin, Eda Velibaşoğlu, Funda Kızıklı, Şafak Çivici katılırken, AGÜ´den ise Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Bölüm Başkanları ve Öğretim Üyeleri katıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye