AĞABEY VE KARDEŞİ,

AĞABEY VE KARDEŞİ,

BİRLİKTE ASKERE GİTTİ

Kayseri´nin Kocasinan İlçesi, Mevlana Mahallesi´nde ikamet eden 23 yaşındaki Rahman Yıldırım ve 20 yaşındaki Samet Yıldırım kardeşler birlikte askere gitti.

Kayseri´de, Melikgazi Belediyesi hizmet binasında çalışan Rahman Yıldırım ve kardeşi Samet Yıldırım, tertip olmanın heyecanını yaşadı. Yeni Mahalle semt konağında yapılan asker gecesi etkinliği ile askere uğurlanan Yıldırım kardeşleri anlamlı günde sevenleri yalnız bırakmadı. Asker gecesine, Rahman Yıldırım´ın; Melikgazi Belediyesi´nden mesai arkadaşları, akrabaları, Ahmet Namaldı folklor ekibi ve çok sayıda davetli katıldı. Yemek ile başlayan asker gecesi etkinliği oyun havaları ile devam etti. Ardından Ahmet Namaldı ve folklor ekibi yöresel oyunlar sergileyerek davetlilere unutulmaz anlar yaşattı. Gece sonunda Yıldırım kardeşlere asker kınası yakılarak dualar eşliğinde birliklerine yolcu edildi. Duygusal anların yaşandığı gecede anne Ayşe Hatice Yıldırım, gözyaşlarını tutamayarak,  "İki oğlumu da aynı anda askere gönderiyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah hayırlısıyla gidip hayırlısıyla Kayseri´ye geleceklerdir´´ dedi.

Kardeşi ile birlikte askere gitmenin ayrı bir gurur olduğunu ifade eden Rahman Yıldırım, ?´Uzun zamandır askere gitme planım vardı, kısmet bugüneymiş. Yıllar önce kardeşimle tertip olarak askere gideceğim hiç aklıma gelmezdi. Bu vatan uğruna canımız feda. 365 gün gelir, geçer. Vatan borcumuzu tamamlayıp yeniden baba ocağına döneceğiz´´ ifadelerini kullandı. 23 yaşındaki Rahman Yıldırım´ın acemi birliğinin Erzincan, 20 yaşındaki kardeşi Samet Yıldırım´ın ise İzmir´in Narlıdere ilçesi olduğu belirtildi.


Haber Kaynak : DHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ