Zifte yapışan yavru köpekler kurtarıldı

 Zifte yapışan yavru köpekler kurtarıldı

İncesu ilçesinde yapıştıkları ziftten kurtarılan yavru köpekleri veterinerler hayata döndürmek için yoğun çaba sarf ediyor.

İncesu ilçesinde 2 yavru köpek ziftte yapıştı. Vatandaşların haber vermesi üzerine ilçeye giden Kayseri Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, yavru köpekleri kurtardı. Veteriner kliniğine getirilen yavru köpeklerin ilk olarak sıvı kaybı kaybı giderilirken, vücutlarına yapışan ziftte temizleniyor. 

Köpekler için seferber olan veteriner hekimler, çeşitli maddeler kullanarak zifti hayvanların vücudundan çıkarmak için yoğun çaba sarf edilirken  Kayseri Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nilgün Uzel şu bilgileri paylaştı  “İncesu’da yavru köpeklerimizin zifte battığını öğrendik ve kurtardık. Köpeklerin üzerine yapışan zifti temizleme işlemleri devam ediyor. Sağlıkları yerinde, bir sıkıntı olmadan düzeleceklerini ümit ediyorum” 

Veteriner Hekim Ali Kocataş’ da yavru köpekleri yeniden hayata döndürme konusunda beklenilenden daha hızlı yol alındığının altını çizerek şöyle konuştu  “Ekip arkadaşlarımızla köpeklerin temizleme işlemlerini yaptık. Ondan sonrada gerekli tedavilerine başladık. Bu hemen geçebilecek bir durum değil. Günlük yıkamalarına devam ediyoruz ve gerekli tedavilerini yapıyoruz. Şuan bizim himayemiz altında ve genel durumları gayet iyi. Bize geldiklerinde biraz sıvı kaybı yaşamışlardı ve açtılar. Şu anda sağlık problemleriyle de baş etmeye çalışıyoruz. Beklediğimizden daha iyi bir yol aldık” 

 


Haber Kaynak : İHA

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı