‘Yapay Zeka’ büyüteç altına alındı

 ‘Yapay Zeka’ büyüteç altına alındı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın genç okurlara yönelik başlattığı ve her ay dolu dolu geçen ‘Gençlerle Kitap Sohbetleri’ programı bu ay da yoğun katılımla gerçekleşti. Her ay farklı bir kitapla devam eden programda bu ay Max Tegmark’ın 'Yaşam 3.0' kitabı ele alındı.

7/24 Kütüphane ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın yanı sıra Eğitimci Yazar Mehmet Torun, Eğitimci Yazar Mehmet Karataş, Erciyes Üniversitesi  Plastik Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Kemaloğlu, ERÜ Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Burçin Gönen, Emekli Albay Nadir Çelik ve Talas İmar A.Ş. Genel Müdürü Eğitimci Yazar Uğur Baş konuşmacı olarak katıldı.                  

Programda ilk konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, sözlerine kitap tahlili amacıyla oluşturulan gruplarının önemine değinerek başladı. Yaklaşık 15 yıldır kitap okuma gruplarına katıldığını ifade eden Başkan Yalçın, bu gruplardan bilgi birikimi anlamında çok faydalandığını belirtti. Başkan Yalçın, farklı fikirlerin aynı kitabı değerlendirmesinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Daha sonra ‘Yaşam 3.0’ kitabına değinen Başkan Yalçın, ‘yapay zekâ’nın çağımızın getirdiği ve göz ardı edilemeyecek bir konu olduğunu ifade ederek kitabın da bu konuya eğildiğini belirtti. 

Her şeyin insanların mutlu olması için yapıldığının altını çizen Başkan Yalçın, yapay zekanın da insanların hayatını kolaylaştırmak ve mutlu etmek amacını taşıması gerektiğine vurgu yaparak yapay zekanın insan hayatına değil insanların yapay zekaya hâkim olması gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Yalçın’ın ardından söz alan Doç. Dr. Zeynep Burçin Gönen, kitabın konusu olan yapay zekâ kavramına yönelik bilgiler verdi “Kitaptan hareketle yapay zeka, insan zekasını taklit eden ve topladığı bilgilerle kendisini kademeli olarak geliştirebilen sistemler ve makineler anlamına gelmektedir. Yapay zekanın geçmişi  2. Dünya Savaşı’na kadar uzanır. Yapay zekâ olgusu şu an insan hayatında var,  telefonlar ve bilgisayar  buna birer örnektir” 

Son olarak söz alan Eğitimci Yazar Uğur Baş’ da kitabın konusu olan yapay zekâ kavramının sanat alanında kullanımından bahsederek resim, müzik ve şiir alanında yapay zekâ kullanılarak birçok denemenin yapıldığını kaydetti.                                              


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı