Yangın Semineri’ne ilgi büyük oldu

   Yangın Semineri’ne ilgi büyük oldu

Türkiye Yangından Korunma Vakfınca düzenlenen 2023 yılı eğitim seminerlerinin ilki Kayseri OSB’nin desteği ile gerçekleştirildi. Seminerde katılımcılara ‘Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik ve Endüstriyel Tesislerdeki Uygulamalar’ konularında bilgilendirme yapıldı.

Türkiye Yangından Korunma Vakfınca düzenlenen 2023 yılı eğitim seminerlerinin ilki Kayseri OSB’nin desteği ile gerçekleştirilirken; TÜYAK Yönetim Kurulu Başkanvekili Taner Kaboğlu, TÜYAK Vakfı Teknik Komite Üyesi Dr. Gökhan Balık ve Hasan Aslankurt’un konuşmacı olarak katıldı. Oturum başkanlığını ise Kayseri OSB İtfaiye Müdürü Hüsamettin Kazi yaptı.  Kocaeli Üniversitesinden öğretim üyesi Necmi Özdemir, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mustafa Metin Kızılkan, itfaiyecilerin büyük ilgi gösterdiği seminere mühendisler, şirket yetkilileri ve sektör temsilcileri de katılarak bilgilendirmeleri takip etti.                                              

Öte yandan seminer sonrası değerlendirmelerde bulunan OSB Başkanı Mehmet Yalçın, endüstriyel tesisleşme denilince akla ilk gelen merkezlerin organize sanayi bölgeleri olduğunu vurgulayarak “Bugün OSB’lerimiz 81 il de 391 olan sayıları ile Türkiye’nin toplam sanayi üretiminin yüzde 45’ini, ihracatın ise yaklaşık yüzde 40’ını gerçekleştiren bir potansiyele ulaşmıştır. OSB’lerimiz, 2.5 milyon kişilik doğrudan istihdamla Türkiye’nin sanayi üretiminin lokomotifi görevini de üstlenmektedir” ifadesini kullandı.                            Sözlerinin devamında Türkiye’nin bu yükselen değerlerinin önünde birçok risk bulunduğuna dikkati çeken Başkan Yalçın, “Hiç kuşkusuz yangın tehlikesi liste başında bulunmaktadır. Böylesine önemli ve büyük bir tehlikenin varlığına karşın “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik ve Endüstriyel Tesislerdeki Uygulamalar Yönetmeliğinin” endüstriyel tesislerde hizmet veren tüm çözüm ortakları ve paydaşları tarafından son derece iyi anlaşılır ve uygulanabilir olma gereklidir. Bu yönden baktığımızda yönetmeliğin tartışılması ve en üst seviyede saha şartlarına yanıt verir halde olmasını önemsiyoruz. Bu durum ülkemize ve sanayicimize karşı asli sorumluluğumuz olmalıdır. Düzenlemiş olduğumuz seminerin bu amaca hizmet ettiğini özellikle belirtmek istiyorum. Kayseri'deki başta endüstriyel tesisler ve tüm yapılarda alınacak önlemler göz önünde bulundurulduğunda, yönetmeliğin anlaşılır ve uygulanabilir olması adına seminer programımız faydalı geçmiştir” diye konuştu.

Başkan Yalçın, seminerin düzenlenmesinde katkı sunan başta Türkiye Yangından Korunma Vakfı olmak üzere tüm katılımcılara şükranlarını sundu.                   

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı