Yalçın:  “İşsizlikte yaşanan düşüş sevindiricidir”

  Yalçın:  “İşsizlikte yaşanan düşüş sevindiricidir”

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, TÜİK tarafından açıklanan 2023 yılı Mayıs ayı işsizlik verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede "İşsizlikte yaşanan düşüş sevindiricidir" ifadesini kullandı. 

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın TÜİK tarafından açıklanan 2023 yılı Mayıs ayı işsizlik verilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti  “İşsizlik oranının son 9 yılın en düşük seviyesine gerileyerek, yüzde 9,5 olarak gerçekleşmesi sanayiciler olarak bizleri sevindirmiştir. Veriler, yeni iş kapılarının açıldığı dinamik bir ekonomik yapının göstergesi olmuştur. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 9,5 seviyesinde gerçekleşti. 2023 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 193 bin kişi azalarak 3 milyon 328 bin kişi oldu. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,7 iken kadınlarda yüzde 13,0 olarak tahmin edildi. Açıklanan verilere göre Türkiye’de istihdam edilenlerin sayısı 2023 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 63 bin kişi artarak 31 milyon 716 bin kişi, istihdam oranı ise değişim göstermeyerek yüzde 48,5 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 66,0 iken kadınlarda yüzde 31,4 olarak gerçekleşti.” 

Başkan Yalçın sözlerinin devamında TÜİK’in verilerinin büyük önem taşıdığının altını kalın çizgilerle çizerek “İşsizlikle ilgili Mayıs 2023 dönemi verileri, deprem etkileri ve küresel ekonomik durgunluk göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye ekonomisinin üretime ve ihracata yönelik inatçı büyüme performansını ortaya koymaktadır. Ülke ekonomisinin istihdam artışına dönük iradesi, tüm zorlukların aşılabileceği yönünde umutları güçlendirmektedir. Veriler, yeni iş kapılarının açıldığı dinamik bir ekonomik yapının göstergesi olmuştur” ifadesini kullandı. 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı